Έτσι θα επικοινωνούμε σχεδόν όλοι στο μέλλον

Έτσι θα επικοινωνούμε σχεδόν όλοι στο μέλλον

Οι χρήστες απορρίπτουν τηλεφωνήματα, μηνύματα και φωτογραφίες και λένε «ναι» στα βίντεο.

«Έκρηξη» στην χρήση βίντεο μέσω των κινητών επικοινωνιών, αναμένεται στα αμέσως επόμενα χρόνια, σύμφωνα με εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν στο Mobile World Congress που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη.

Όπως εκτιμά η Ericsson, το 70% όλων των δεδομένων της κίνησης στην κινητή επικοινωνία θα αφορά βίντεο, με ετήσιο ρυθμό αύξησης 55%, από σήμερα μέχρι το 2021.

Ο βασικότερος λόγος της αλματώδους ανάπτυξης του βίντεο είναι η στροφή του κόσμου σε αυτό, η ταχύτατη διείσδυση των «έξυπνων» κινητών (smart phones) και ταμπλετ στον πληθυσμό,η βελτίωση των υπηρεσιών σύνδεσης με το Internet, οι κάμερες υψηλής ευκρίνειας που διαθέτουν τα έξυπνα κινητά και η δυνατότητα λήψης βίντεο υψηλής ανάλυσης.

Σύμφωνα με στοιχεία της GSMA Intelligence, 2,9 δισ. νέες συνδέσεις με έξυπνα κινητά τηλέφωνα προστέθηκαν στην διεθνή αγορά από το 2010 μέχρι σήμερα, ενώ εκτιμάται ότι 2,5 δισ. επιπλέον συνδέσεις με έξυπνα κινητά θα προστεθούν τα επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα σήμερα τα έξυπνα κινητά να έχουν ξεπεράσει τα κινητά με τις βασικές λειτουργίες.

Η μεγαλύτερη αγορά έξυπνων κινητών διεθνώς είναι στην Κίνα με 890 εκατ, συνδέσεις ενώ τις ΗΠΑ που είναι στην δεύτερη θέση αναμένεται να ξεπεράσει η Ινδία, με το 50% των συνδέσεων να είναι με έξυπνα κινητά μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.