Έβγαλαν βόλτα τον σκύλο τους και βρήκαν κρυμμένο θησαυρό!

Έβγαλαν βόλτα τον σκύλο τους και βρήκαν κρυμμένο θησαυρό!

Οχτώ μεταλλικά κουτιά με χρυσά νομίσματα, αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, βρήκε ένα τυχερό ζευγάρι στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Μπροστά σε έναν -στην κυριολεξία- θησαυρό, βρέθηκε ένα ζευγάρι από την Καλιφόρνια, καθώς έβγαζε βόλτα τον σκύλο του. Συγκεκριμένα, ο άνδρας και η γυναίκα πρόσεξαν ένα μεταλλικό κουτί που προεξείχε από το έδαφος και κίνησε την περιέργεια του σκύλου τους, έσκαψαν και το πήραν στο σπίτι τους, όπου ανακάλυψαν με έκπληξη ανοίγοντάς το πως περιείχε 1.427 αμερικανικά χρυσά νομίσματα του 19ου αιώνα!

Το ζευγάρι, που διατήρησε την ανωνυμία του, συνειδητοποιώντας την αξία του περιεχομένου, επέστρεψε στο ίδιο σημείο, έσκαψε και πάλι και ανακάλυψε άλλα επτά θαμμένα μεταλλικά κουτιά. Η αξία του θησαυρού -θεωρείται ο μεγαλύτερος που ανακαλύφθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες την τελευταία χρονιά- υπολογίζεται σε μεγαλύτερη από 10 εκατομμύρια δολάρια!

Δεν έχει γίνει σαφές ποιός μπορεί να είχε θάψει τα νομίσματα, αλλά ενδεχομένως να ανήκαν σε κάποιον χρησοθήρα από την εποχή του αποκαλούμενου «πυρετού του χρυσού» στην Καλιφόρνια, που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1840 όταν ανακαλύφθηκε χρυσός στα βουνά της Σιέρα Νεβάδα.

Τα νομίσματα χρονολογούνται από το 1847 ως το 1894 και πολλά από αυτά δεν κυκλοφόρησαν ποτέ. Εκτιμάται ότι η τρέχουσα ανταλλακτική αξία τους είναι 27.980 δολάρια, αλλά αναμένεται να συγκεντρώσουν πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της San Francisco Chronicle.

Διαβάστε ακόμη: Είχαν οι Beatles… instagram;