«Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση του τρέχοντος προγράμματος»

«Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση του τρέχοντος προγράμματος»

Καθησυχαστικό το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών για την πορεία του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Εξασφαλισμένη είναι η χρηματοδότηση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα, δήλωσε, μεταφέροντας την σχετική διαβεβαίωση της τρόικας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Κότχαους και σημείωσε ότι ισχύουν τα συμφωνηθέντα για νέα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και ενδεχόμενων επιπλέον αναγκών κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

«Δεν είμαι ψυχολόγος ούτε εκπρόσωπος άλλων υπουργών» σημείωσε ο κ. Κότχαους, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το κίνητρο των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος, σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Der Handelsblatt, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο «κούρεμα» και έκανε λόγο για χρηματοδοτικό κενό ύψους 10 δισεκατομμυρίων για την περίοδο 2014-15.

Σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Στουρνάρα στο ενδεχόμενο ελάφρυνσης του χρέους με αναδρομική μεταφορά κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, ο κ. Κότχαους διευκρίνισε ότι αυτή η πρόταση βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση στις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ