Εξερράγη κι άλλο κινητό της Samsung και δεν ήταν Galaxy Note 7

Εξερράγη κι άλλο κινητό της Samsung και δεν ήταν Galaxy Note 7
A customer exchanges his Samsung Electronics' Galaxy Note 7 to Galaxy S7 at company's headquarters in Seoul, South Korea, October 13, 2016. REUTERS/Kim Hong-Ji - RTSS0H5

Οι τεχνολογική εταιρεία μπαίνει σε νέους μπελάδες λίγο καιρό μετά την ανάκληση των Note 7.

Ένας εργαζόμενος σε μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι αντάλλαξε ένα Samsung Galaxy S7 Edge διότι εξερράγη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Phone Arena. 

Πιο συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του Galaxy S7 υποστήριξε ότι είχε το κινητό μόλις δυο εβδομάδες, καθώς το είχε ανταλλάξει με ένα Galaxy Note 7, μετά τα περιστατικά ανάφλεξης των συσκευών.

Τα Galaxy S7 και S7 Edge κυκλοφόρησαν νωρίτερα αυτό το χρόνο και έχουν παρόμοιο σχεδιασμό με το Galaxy Note 7.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους δυο μήνες η Samsung έχει έρθει αντιμέτωπη με σειρά παραπόνων από κατόχους των Galaxy Note 7, οι οποίοι υποστήριξαν ότι οι συσκευές τους εξερράγησαν, εξαιτίας της υπερθέρμανσης των μπαταριών τους. Στη συνέχεια, η εταιρεία προχώρησε σε πάγωμα πωλήσεων και παραγωγής των «έξυπνων κινητών της».

Στο πλαίσιο της ανάκλησης, η Samsung προσέφερε στους ιδιοκτήτες των Galaxy Note 7 την ευκαιρία να ανταλλάξουν τα smartphones τους με άλλες συσκευές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Galaxy S7 και του Galaxy 7 Edge.

Ο ισχυρισμός ότι το Galaxy S7 Edge εξερράγη μπορεί να αποτελεί έκπληξη, διότι το κινητό είναι διαθέσιμο τους τελευταίους μήνες χωρίς να έχει προκύψει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με την μπαταρία. Ωστόσο, το τελευταίο δίμηνο, ορισμένοι ιδιοκτήτες των Galaxy S7 έχουν παραπονεθεί ότι το smartphone έχει υπερθερμανθεί και έχει πιάσει φωτιά. Αλλά κι αυτό να συνέβη, πλέον είναι αδύνατο να γνωρίζουμε εάν τα προβλήματα στα Galaxy S7 προκλήθηκαν από το ίδιο το κινητό ή από τον τρόπο χρήσης της συσκευής από τους ιδιοκτήτες.

Και παρόλο που η αιτία εκρήξεων του Galaxy S7 Edge δεν είναι ακόμη γνωστή, το περιστατικό αυτό θα μπορούσε να ζημιώσει περαιτέρω την κορεάτικη τεχνολογική εταιρεία. Κι εάν τελικώς αποδειχθεί ότι και τα Galaxy S7 και S7 Edge έχουν το ίδιο πρόβλημα, τότε η Samsung θα χρειαστεί να ανοικοδομήσει τη μάρκα της.