Έξι στα δέκα links στο Twitter δεν ανοίγουν ποτέ

Έξι στα δέκα links στο Twitter δεν ανοίγουν ποτέ
People are seen as silhouettes as they check mobile devices whilst standing against an illuminated wall bearing Twitter Inc.'s logo in this arranged photograph in London, U.K., on Tuesday, Jan. 5, 2016. Twitter Inc. may be preparing to raise its character limit for tweets to the thousands from the current 140, a person with knowledge of the matter said. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

Κι αυτό είναι πολύ κακό για την εταιρεία αλλά και για τους δημιουργούς περιεχομένου.

Μια νέα συνεργατική έρευνα του πανεπιστημίου Columbia και της Microsoft, έδειξε ότι το 59% των ενεργών links που ανεβαίνουν στο Twitter δεν ανοίγουν ποτέ από κανένα χρήστη. Ούτε καν από αυτούς που τα ανεβάζουν!

Η έρευνα διήρκεσε ένα μήνα και συνέλεξε 2,8 εκατ. tweets με links που στέλνουν σε διάσημες σελίδες όπως τις BBC, NY Times, CNN, Fox News και Huffington Post.

Η έρευνα παρατηρεί χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει πολύ περισσότερο ρηχό περιεχόμενο το οποίο οι χρήστες επιθυμούν μονάχα να αναπαράξουν στο Twitter, παρά να το ανοίξουν για να το διαβάσουν».

Το μεγαλύτερο μέρος των κλικς στα social media προέρχεται κυρίως από ένα διάσημο 9% το οποίο καλύπτει σχεδόν το 90% των συνδέσμων που πραγματικά ανοίγονται στο Twitter.

Σε άλλο σημείο η έρευνα που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, διαπίστωσε ότι παρά τη φήμη του Twitter ως μια «ζωντανή» πλατφόρμα, πολλά από τα tweets με ενεργά links ανοίγονται ακόμη και 24 ώρες αφότου ανέβουν.

Για τους εκδοτικούς οίκους τα νέα μπορεί να είναι αποθαρρυντικά, αλλά δεν ήταν ποτέ άγνωστα. Οι τίτλοι είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, καθώς αυτοί είναι που τραβούν την προσοχή και προσελκύουν αναγνώστες. Αυτό οδηγεί πολλά Μέσα στο να υποβαθμίζουν το ίδιο το περιεχόμενο μόνο και μόνο για να πετύχουν έναν υπερβολικό και πολλές φορές άσχετο ή παραπλανητικό τίτλο. Αυτή η συνήθεια αποθαρρύνει αντί να ενθαρρύνει τους αναγνώστες να ανοίξουν πολλούς συνδέσμους, γιατί πολύ απλά αρχίζουν να εκπαιδεύονται στην υπερβολή.

Πάντως, η συγκεκριμένη έρευνα δεν κατάφερε ακόμη να βγάλει κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο το οποίο θα ανεβάζει την αναγνωσιμότητα των συνδέσμων που ανεβαίνουν στο Twitter, ούτε μπόρεσε να δώσει μια ενιαία απάντηση για το τι είναι εκείνο που καθιστά διάσημο έναν σύνδεσμο εντός της πλατφόρμας.

Πηγή: fortune.com