Έξι τρόποι να αντιμετωπίσετε την απόρριψη στη δουλειά

Έξι τρόποι να αντιμετωπίσετε την απόρριψη στη δουλειά

Κάντε ένα βήμα πίσω και αξιολογήστε με ψυχραιμία την κατάσταση.

Η Donna Wiederkehr, CMO της εταιρείας Dentsu Aegis Network, εξηγεί το πώς θα πρέπει να διαχειρίζεται κανείς την απόρριψη στο χώρο εργασίας του με τρόπο που να τον βοηθάει να προχωρήσει με ταχύτερα βήματα μπροστά και όχι να μένει πίσω. Το μυστικό, όπως λέει, είναι να διαχειριζόμαστε την αποτυχία σαν μία ακόμη επιτυχία και αναλύει τα έξι σημεία στα οποία πρέπει να δώσουμε βάση:

1.Μην επιτρέψετε στην απόρριψη να σας καθορίσει

Προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε την απόρριψη άμεσα και να ξαναπάρετε τα πάνω σας. Να θυμάστε ότι η απόρριψη είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους, ακόμη και στους πιο επιτυχημένους ανθρώπους. Κανείς δεν είναι τέλειος και αυτή είναι η ομορφιά. Βάλτε τα πράγματα σε μια σειρά και να θυμάστε ότι είστε πολύ περισσότερα πράγματα από ό, τι ένα project ή μια καριέρα.

2.Γιορτάστε το!

Πιστεύω ότι αν πετυχαίνει κανείς πάντοτε και στα πάντα, ούτε καινοτομεί ούτε τολμά να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Εξετάστε τις απορρίψεις και τις αποτυχίες σας ως επιτυχίες που σας δείχνουν να μην αποδέχεστε την πεπατημένη ως την καλύτερη επιλογή. Γιορτάστε προσπαθώντας να κάνετε κάτι διαφορετικό.

3. Σταματήστε και αξιολογήστε

Αν υπάρχει ένα μάθημα που πρέπει να πάρετε, αυτό είναι πως κάθε απόρριψη είναι μια ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να εκτιμήσουμε μία κατάσταση στην πραγματική της βάση. Προσπαθήστε με ειλικρίνεια να καταλάβετε αν ακολουθείτε το σωστό δρόμο ή αν πρέπει να αλλάξετε τακτική την επόμενη φορά που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε μία πρόκληση.

4. Ακολουθήστε το καλό παράδειγμα

Συνήθως η απόρριψη δεν αφορά μόνο ένα άτομο- επηρεάζει μια ολόκληρη ομάδα. Πάντοτε μετά από μία αποτυχία, κάθε ομάδα χρειάζεται λίγο χρόνο για να συνειδητοποιήσει αν επρόκειτο για μία μεγάλη καταστροφή ή αν έχει τη δυνατότητα να προσπαθήσει πάλι από την αρχή. Να επιλέγετε πάντα το δεύτερο και να δείχνετε και στην υπόλοιπη ομάδα πώς να αντιμετωπίζει την απόρριψη και να προχωράει μπροστά.

5. Μην το κρύβετε!

Συζητήστε την απόρριψη που αντιμετωπίσατε με αρμόδιους συμβούλους και εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να διαχειριστείτε καλύτερα την κατάσταση, έχοντας πάρει απόψεις ανθρώπων που βρίσκονται έξω από το πρόβλημα. Έτσι, θα δώσετε και το μήνυμα σε νεότερους συναδέλφους σας πως η απόρριψη είναι μέσα στο πρόγραμμα.

6. Προσπαθήστε ξανά!

Η απόρριψη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η προσπάθειά σας έφτασε στο τέλος της. Η πρόκληση για τον εαυτό σας είναι πλέον να βρείτε εναλλακτικές προσεγγίσεις. Οι πιθανότητες να βρείτε μια πιο δημιουργική και πιο αποτελεσματική λύση από ό, τι στην αρχή είναι μαζί σας.