«Έξυπνες» φορετές συσκευές βγαίνουν στο σφυρί

«Έξυπνες» φορετές συσκευές βγαίνουν στο σφυρί

Έρευνα έδειξε πως οι κάτοχοι wearables τα «ξεφορτώνονται» μέσα στους έξι μήνες. 

 

Όταν έκαναν την εμφάνιση τους στην αγορά τα wearables οι απανταχού γκατζετάκηδες έκαναν ουρά για να τα αποκτήσουν. Smartwatches, γυαλιά και fitness trackers ήταν πρώτα στη λίστα των επιλογών τους.

Κάνοντας μια έρευνα για το που μπορείς να τα αγοράσεις, πολύ πιθανόν να ερχόσουν αντιμέτωπος και με την αγγελία του eBay. Χρησημοποιημένο Samsung Galaxy Gear smartwatch αρχικής αξίας 299 δολαρίων, διατίθεται για 100 δολάρια. Ο κάτοχος του το είχε λάβει ως δώρο όταν αγόρασε το Galaxy Note 3 και αποφάσισε να το πουλήσει. Το προϊόν μια εβδομάδα αργότερα δεν είχε αγοραστεί.

Αγγελία δεύτερη: Κι άλλο ένα Galaxy Gear, το οποίο βαρέθηκε ο κάτοχος του, αυτή τη φορά χωρίς ποσό εκκίνησης. Το ρολόι πουλήθηκε, αλλά ξεκίνησαν οι απορίες. Γιατί να πουλάει κάποιος το πολυπόθητο wearable του;

Μια έρευνα της εταιρείας Endeavour Partners, έδειξε πως το 1/3 των Αμερικανών καταναλωτών που έχουν «έξυπνες» φορετές συσκευές σταματάνε να τις χρησιμοποιούν μέσα στους 6 μήνες. Αντίστοιχα, ένας στους δέκα χρήστες εφαρμογών που καταγράφει διατροφικές συνήθειες δεν τη χρησιμοποιούν πια. Την ίδια στιγμή στη Βρετανία υπάρχουν περισσότερες από 426.000 φορετές συσκευές, αλλά μια γρήγορη έρευνα στο eΒay φέρνει πίσω περίπου 900 συσκευές έτοιμες να τις αποκτήσεις.

Τη στιγμή, λοιπόν, που κανείς δε πουλάει το iPhone του 3 μήνες μετά την αγορά του, γιατί αποχωρίζονται τόσο εύκολα τα wearables; Δεν είναι έτοιμη η αγορά ακόμα; Ή μήπως τα ρολόγια και τα fitness apps δεν είναι τόσο συναρπαστικά ώστε να τα θέλουν όλοι;

Διαβάστε ακόμα:

Aκουστικά και fitness tracker σε ένα πακέτο

Πέντε mobile εφαρμογές για άσκηση και fitness

Τα νέα smartwatches της Samsung υπόσχονται στυλ και καινοτομία

Ετοιμαστείτε για το «Wearable Web»!