Έξυπνοι τρόποι για να αποταμιεύσεις χρήματα

Οι εποχές που ξοδεύαμε τα χρήματα μας, από εδώ κι από εκεί, χωρίς να τα υπολογίζουμε πολύ έχουν περάσει.

Χριστίνα Ζάχου

Οι εποχές που ξοδεύαμε τα χρήματα μας, από εδώ κι από εκεί, χωρίς να τα υπολογίζουμε πολύ έχουν περάσει. Και δεν ξέρω αν ποτέ τις ξαναζήσουμε.

Οι μισθοί είναι αρκετά μειωμένοι, αλλά οι ανάγκες μας έχουν πολλαπλασιαστεί –αυτό δεν είναι πάντα καλό γιατί κάποιες φορές θέλουμε πράγματα χωρίς να τα έχουμε ανάγκη.

Με σωστό χειρισμό θα έχουμε πάντα λεφτά στην άκρη, ακόμα κι αν είναι μικρό το budget.

Πριν ξεκινήσω με τους τρόπους που θα μπορέσεις να αποθηκεύσεις τα χρήματα σου, θα σου πως θα ξεκινήσεις. Αγόρασε ένα τετράδιο ή πάνω στο ημερολόγιο σου και σημείωνε τα έσοδα και τα έξοδα του μήνα. Να σημειώνεις ακόμα και τα 50 λεπτά που θα δώσεις για ένα μπουκάλι νερό. Για να δεις τις πραγματικές σου ανάγκες και να ξεκαθαρίσεις τα απαραίτητα από τα άχρηστα πρέπει να τα βάλεις κάτω με χαρτί και μολύβι.

Έξυπνοι τρόποι για να αποθηκεύεις χρήματα:

-Τον πρωινό καφέ της ημέρας πάρτον από το σπίτι σου ή ετοίμασε τον μόλις φτάσεις στη δουλειά. Η φράση «δεν ανοίγει το μάτι μου χωρίς να πιω μια γουλιά καφέ» είναι μόνο μέσα στο μυαλό σου. Προτείνω να έχεις πάντα σύνεργα μαζί στη δουλειά σου και να φτιάχνεις όσους καφέδες επιθυμείς χωρίς να ξοδεύεις μια περιουσία.

-Ετοίμασε το τραπέζι της βδομάδας σύμφωνα με τις προσφορές του super-market. Για παράδειγμα, αν την τρέχουσα βδομάδα, το ψάρι, οι φακές και το κοτόπουλο είναι σε προσφορά φτιάξε το μενού όλης της βδομάδας με αυτά τα προϊόντα. Πίστεψε με το έχω κάνει κερδίζοντας αρκετά χρήματα 9που δεν το φανταζόμουνα).

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr