Έξυπνοι τρόποι για να αποβάλλετε το άγχος σας

Έξυπνοι τρόποι για να αποβάλλετε το άγχος σας

Μάθετε πώς να αποβάλλετε τις άσχημες σκέψεις με απλά βήματα.

Της Χριστίνας Ζάχου

Οι έντονοι και απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας αποφορτίζουν τις μπαταρίες μας, με αποτέλεσμα να νιώθουμε μεγάλη σωματική εξάντληση, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα μετατρέπεται σε ψυχολογική κούραση. Για να μην φτάσεις ποτέ σ αυτό το σημείο βάλε στο πρόγραμμα σου τις παρακάτω δραστηριότητες.

Εγώ τις έχω δοκιμάσει και με έχουν βοηθήσει πολύ:

  • Τρέξιμο

Φόρεσε την φόρμα σου, βάλε τα αθλητικά παπούτσια σου και ξεκίνησε τρέξιμο ή γρήγορο περπάτημα. Για μερικά λεπτά, άφησε όλες τις έννοιες πίσω σου και απόλαυσε τη διαδρομή που έχεις επιλέξει να κάνεις. Αν ξεκινήσεις την ημέρα σου με τρέξιμο θα έχεις περισσότερη ενέργεια και θα είσαι πιο αποδοτική στην εργασία σου. Αντίθετα, αν επιλέξεις να αθληθείς το βράδυ θα καταφέρεις να απομακρύνεις όλη την ένταση και την κόπωση που έχει συσσωρευτεί στο σώμα.

  • Ζωγραφική

Υπάρχουν πολλά βιβλία που κυκλοφορούν μέσα από τα οποία μπορείς να ξεκινήσεις να ζωγραφίζεις (έχω γράψει αναλυτικό άρθρο). Επίλεξε ξυλομπογιές, νερομπογιές, μαρκαδόρους και άρχισε να βγάζεις την ένταση σου δημιουργικά. Προτείνω να πάρεις έντονα χρώματα ώστε να σου φτιάχνουν τη διάθεση. Αν πάλι πιάνει το χέρι σου πάρτε μπλοκ ζωγραφικής και αποτύπωσε τις σκέψεις σου πάνω στο καμβά.

  • Yoga

Σίγουρα έχεις ακούσει τα θετικά στοιχεία που προσφέρει ο συγκεκριμένος τρόπος εκγύμνασης στη ψυχή και το σώμα (επίσης, έχω γράψει αναλυτικό άρθρο). Μέσα από μια σειρά ασκήσεων, θα μπορέσεις να γυμνάσεις όλα τα μέλη του σώματα σου σωστά και να ηρεμήσεις το πνεύμα σου. Το μόνο σίγουρο είναι πως τελειώνοντας το μάθημα θα νιώσεις άλλος άνθρωπος κι πιο ήρεμη από ποτέ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr