Facebook: Μήνυση για διακρίσεις λόγω φύλου και σεξουαλική παρενόχληση

Facebook: Μήνυση για διακρίσεις λόγω φύλου και σεξουαλική παρενόχληση
Photo:

Άλλη μία υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης «πονοκεφαλιάζει» εταιρεία τεχνολογίας

Αγωγή εις βάρος του Facebook για διακρίσεις λόγω φύλου και σεξουαλική παρενόχληση κατέθεσε εντός της εβδομάδας πρώην υπάλληλος της δημοφιλούς εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.

Η Chia Hong ισχυρίζεται πως υπέστη τρία χρόνια παρενόχλησης κατά τη θητεία της στην εταιρεία ως διαχειρίστρια προγραμμάτων και τεχνολογική συνεργάτις. Ισχυρίζεται, επίσης, πως η εταιρεία προχώρησε σε καταχρηστική καταγγελία της σύμβασης εργασίας της τον Οκτώβριο του 2013, αφότου ενημέρωσε πως δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από τον προϊστάμενο της, Anil Wilson, καθώς και διακρίσεις λόγω του φύλου και της εθνικότητάς της.

Η εταιρεία από την πλευρά της διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Chia Hong: «Δουλεύουμε πολύ σκληρά για θέματα που σχετίζονται με τη διαφορετικότητα, το φύλο και την ισότητα και πιστεύουμε ότι έχουμε σημειώσει πρόοδο» δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook προσθέτοντας: «Σε αυτή την περίπτωση έχουμε ουσιαστικές διαφωνίες σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά και πιστεύουμε ότι η ιστορία δείχνει πως η εργαζόμενη βρισκόταν υπό δίκαιη μεταχείριση».