ΦΑΓΕ: «Άλμα» στην κερδοφορία με όχημα τις αγορές του εξωτερικού

ΦΑΓΕ: «Άλμα» στην κερδοφορία με όχημα τις αγορές του εξωτερικού

Το 80% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας προέρχεται από τις διεθνείς αγορές.

Στα 16,5 εκατ. δολάρια από 12,6 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της ΦΑΓΕ για το τρίτο τρίμηνο του 2015, σημειώνοντας άνοδο 30,9% ενώ οι πωλήσεις ενισχύθηκαν οριακά (κατά 1%) και ανήλθαν σε 172,5 εκατ. δολ., από 170,9 εκατ. δολ.

Σε επίπεδο εννεαμήνου, τα καθαρά κέρδη διπλασιάστηκαν στα 41,6 εκατ. δολάρια από 21,9 εκατ. δολάρια το εννεάμηνο του 2014, ενώ οι πωλήσεις σε αξία διαμορφώθηκαν στα 500,2 εκατ. δολάρια, μειωμένες κατά 2,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν κυρίως λόγω της αποδυνάμωσης του ευρώ και της βρετανικής λίρας έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

«Κινητήριος δύναμη» για την ανάπτυξη της ΦΑΓΕ αποτέλεσαν για ακόμη ένα τρίμηνο οι διεθνείς αγορές, οι οποίες πλέον συνεισφέρουν πάνω από το 80% των συνολικών πωλήσεων του ελληνικού ομίλου.

Στον αντίποδα, η Ελλάδα παραμένει η «αχίλλειος πτέρνα» της ΦΑΓΕ, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματά της εξακολουθούν να βρίσκονται σε πτωτική τροχιά λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας, αλλά και της απόφασής της να περιορίσει την τροφοδοσία των επισφαλών λιανέμπορων της χώρας. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα οι πωλήσεις σε όγκο στο τρίτο τρίμηνο υποχώρησαν κατά 13,3% και κατά 10,8% σε όγκο στο εννεάμηνο.