Φάρατζ: Η Μέι μπορεί να μην βγάλει τα Χριστούγεννα στην πρωθυπουργία

Φάρατζ: Η Μέι μπορεί να μην βγάλει τα Χριστούγεννα στην πρωθυπουργία
epa06027304 Nigel Farage, British Member of the European Parliament and former leader of the UK Independence Party (UKIP) listens to a speech about the Preparation of the European Council of 22 and 23 June 2017, at the European Parliament in Strasbourg, France, 14 June 2017. EPA/PATRICK SEEGER

Βιτριολικά σχόλια από τον άνθρωπο που σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της προπαγάνδας υπέρ του Brexit.

Ο υπέρμαχος της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία υπέρ του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε την Παρασκευή ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ενδέχεται να βρεθεί εκτός εξουσίας έως τα Χριστούγεννα, εκτός κι αν καταφέρει να συσπειρώσει τα μέλη του κόμματός της στο πλευρό της και να αναλάβει τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για το «διαζύγιο» με την ΕΕ.

Σε ομιλία που εκφώνησε σε μια προεκλογική συγκέντρωση του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στο Βερολίνο, ο Φάρατζ επισήμανε ότι η Μέι πρέπει σύντομα να επιβληθεί στους Συντηρητικούς αλλά επίσης και στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

«Εάν δεν κάνει αυτά τα δύο πράγματα- εάν δεν επιβάλλει κάποιας μορφής τάξη στους κόλπους του ίδιου του κόμματός της και να κατευθύνει τις διαπραγματεύσεις, τότε πιστεύω ότι η εκστρατεία ψιθύρων θα μεταφερθεί από την ιδιωτική στη δημόσια σφαίρα και εκείνη ενδεχομένως να μην αντέξει (στην εξουσία) έως τα Χριστούγεννα» σημείωσε.

Επιπλέον, ο Νάιτζελ Φάρατζ τόνισε ότι πρωτοκλασάτοι Βρετανοί υπουργοί διαψεύδουν ο ένας τον άλλο σε εβδομαδιαία βάση με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να δείχνει ακυβέρνητη.

«Πρέπει να επιβάλει την εξουσία της στο κόμμα και να το κάνει σύντομα» είπε ο πολιτικός, που ως ηγέτης του αντιευρωπαϊκού κόμματος UKIP πρωτοστάτησε στην άσκηση πιέσεων προς τον πρώην πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος για το Brexit.