Focus on Earth: Το περιβάλλον σε πρώτο πλάνο

Focus on Earth: Το περιβάλλον σε πρώτο πλάνο
Στο Fortune Greece μετράμε αντίστροφα για τη μέρα της γης και κάνουμε FOCUS on earth!

H κλιματική κρίση αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη. Μάλιστα, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι στο μέλλον θα είναι πιθανά πιο εύκολη η ανάπτυξη νέων λοιμωδών στελεχών, όπως συνέβη με τον SARS-CoV-2, εξαιτίας της παγκόσμιας αλλαγής του κλίματος.

Η εκβιομηχάνιση τους τελευταίους λίγους αιώνες και η έντονη επέμβαση στο περιβάλλον οδήγησαν στην αύξηση της θερμοκρασίας της Γης και στην καταστροφή των οικοσυστημάτων. Πλέον βιώνουμε όλο και πιο συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα με καταστροφικές συνέπειες σε ανθρώπινες περιουσίες, καλλιέργειες ή ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές.

Στόχος είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και η στροφή σε μοντέλα «πράσινης» και αειφόρου ανάπτυξης, πλαίσιο το οποίο αποτυπώνει και η Ευρωπαϊκή Ένωση με δέσμευση των ηγετών των κρατών μελών για κλιματική ουδετερότητα έως το 2050.

Σε αυτή την αποστολή καθοριστικής σημασίας είναι και ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος καλείται να ενσωματώσει στη στρατηγική του τη βιώσιμη ανάπτυξη, με μετρήσιμους πλέον στόχους με βάση τα ESG κριτήρια.

Στο Fortune Greece μετράμε αντίστροφα για τη μέρα της γης και κάνουμε FOCUS on earth!

Εξετάζουμε:

  • To νέο πλαίσιο που θα δώσει «ανάσα» στο περιβάλλον
  • Τις αποφάσεις προς ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με επίκεντρο την αειφορία
  • Το ενεργειακό μείγμα που θα ανακουφίσει τον πλανήτη
  • Τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από αυτή την κρίση;

 Δείτε περισσότερα στο νέο μας αφιέρωμα ΕΔΩ