Φώφη Γεννηματά: «Εγώ δεν είμαι Τσίπρας» – Επικοινωνία Παπανδρέου-Θεοχαρόπουλου

Φώφη Γεννηματά: «Εγώ δεν είμαι Τσίπρας» – Επικοινωνία Παπανδρέου-Θεοχαρόπουλου

Τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου κλήθηκε να σχολιάσει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σε τηλεοπτική συνέντευξή της.

Τη φράση «εγώ δεν είμαι Τσίπρας» χρησιμοποίησε η Φώφη Γεννηματά όταν κλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ να απαντήσει στον ισχυρισμό του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ότι του πρότεινε να μην ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών για να τεθεί επικεφαλής ξανά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Εγώ δεν κάνω νταραβέρια, μόνο δημόσιες πολιτικές συνεργασίες», συμπλήρωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Η κα. Γεννηματά απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με άλλο κόμμα, λέγοντας ότι «θα φανεί ενόψει των εκλογών».

Όπως είπε η Φώφη Γεννηματά, η ίδια προχώρησε στην διαγραφή του κ. Θεοχαρόπουλου, γιατί την ώρα της ψηφοφορίας η μειοψηφία πρέπει να ακολουθεί την γνώμη της πλειοψηφίας – και στη σημερινή πολιτική συγκυρία «η ψήφος στις Πρέσπες είναι ψήφος στήριξης της κυβέρνησης».

«Η μειοψηφία πρέπει να σέβεται την πλειοψηφία, ώστε να μη θολώνει το μήνυμα» προσέθεσε. Χαρακτήρισε παρδαλή τη κυβερνητική πλειοψηφία και γι’ αυτό, όπως εκτίμησε, η κυβέρνηση αναζητάει στηρίγματα στ΄ άλλα κόμματα.

Σε ερώτηση για τη διαφωνία του Γιώργου Παπανδρέου, υπενθύμισε ότι ως υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός, δεν έδωσε εθνικότητα και γλώσσα .

Για το έκτακτο συνέδριο, εξήγησε ότι στόχος του θα είναι να οδηγήσει το Κίνημα Αλλαγής στην επόμενη φάση, στην εκλογή οργάνων όπως πρέπει να γίνεται σε έναν ενιαίο φορέα. «Η ευθύνη μου είναι, ότι έκανα πίσω και δέχθηκα το αίτημα για πολυκομματικό φορέα», πρόσθεσε. Για το μέλλον των κομμάτων που συμμετείχαν, είπε ότι έχει έρθει η ώρα όλοι να κάνουν ένα βήμα πίσω.

Τέλος, αναφερόμενη στο συλλαλητήριο, είπε ότι είναι απαράδεκτο που ο κ. Τσίπρας έριξε χημικά σε μικρά παιδιά και ηλικιωμένους.

Επικοινωνία Παπανδρέου – Θεοχαρόπουλου, μετά τη διαγραφή του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ

Την έκπληξη και τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον Θανάση Θεοχαρόπουλο, όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό Open και στην Έλλη Στάη. Όπως είπε ο Θ. Θεοχαρόπουλος, ο Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε μαζί του από το εξωτερικό μόλις πληροφορήθηκε τη διαγραφή του από το ΚΙΝΑΛ, ενώ αναφέρθηκε στην κοινή οπτική με την οποία αντιμετωπίζουν τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε μεταξύ άλλων τους λόγους που οδηγούν το κόμμα του στην υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπογράμμισε ότι το περιεχόμενό της διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και υπενθύμισε ότι η ανάγκη επίλυσης του «Μακεδονικού» στη βάση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό κοινά αποδεκτής έναντι όλων συνιστούσε πάγια θέση της ανανεωτικής Αριστεράς.

Σχετικά με τη διαγραφή του, ο Θ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός σε έναν συνασπισμό δύο κομμάτων το ένα να διαγράφει το άλλο, ενώ στην ερώτηση αν προτίθεται να παραδώσει τη βουλευτική έδρα, τόνισε: «μας έδιωξαν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τώρα θέλουν να μας βγάλουν και εκτός Βουλής».

«Αυτό που δεν έχουν καταλάβει στο ΚΙΝΑΛ», κατέληξε ο Θ. Θεοχαρόπουλος, «είναι ότι η εκλογή μου με τη ΔΗΣΥ το 2015 εκφράζει την πολιτική συμφωνία μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ