Folli Follie: Δεκτό το αίτημα της ΕΚ για αλλαγές στο ΔΣ – Κρίσιμη γ.σ.

Folli Follie: Δεκτό το αίτημα της ΕΚ για αλλαγές στο ΔΣ – Κρίσιμη γ.σ.
Η απόφαση του Πρωτοδικείου να αποδεχθεί το αίτημα της εποπτικής αρχής ενεργοποιεί μια σαρωτική αλλαγή στην ηγετική ομάδα της εταιρείας, σε μια κρίσιμη συγκυρία για την βιωσιμότητά της.

Δεκτό έγινε το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τοποθέτηση νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Folli Follie, η οποία έχει καλέσει σήμερα τους μετόχους της σε γενική συνέλευση με κρίσιμα θέματα στην ατζέντα.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου να αποδεχθεί το αίτημα της εποπτικής αρχής, που έκανε χρήση της σχετικής διάταξης του άρθρου 40 παρ. 2 του ν. 4640/2019, ενεργοποιεί μια σαρωτική αλλαγή στην ηγετική ομάδα της εταιρείας, σε μια κρίσιμη συγκυρία για την βιωσιμότητά της μεσούσης της προσπάθειας για την παροχή συγκατάθεσης από τους ομολογιούχους πιστωτές της στο προτεινόμενο σχέδιο εξυγίανση.

Στο προσωρινό ΔΣ με βάση την πρόταση της ΕΚ θα συμμετέχουν οι κ.κ. Γεώργιος Σάμιος, Γεώργιος Ιωαννίδης, Δημήτριος Βαλαχής, ZhangG. Haolei, Μιχαήλ Μαδιανό, Βασίλειος Παρλαβάτζας, Περικλής Δοντάς, Ηλίας Πεντάζος, Γεώργιος Σιγανίδης, Γεώργιος Μομφερράτος και Φράγκος Στυλιανός.

Το ενδιαφέρον στη σημερινή γενική συνέλευση μονοπωλούν τα θέματα ενημέρωσης, σε συνέχεια των στοιχείων που ήρθαν στο φως κατά την χθεσινή συζήτηση του αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις δικαστικές αίθουσες. Οι ενδείξεις σύγκρουσης συμφερόντων στον τρόπο που χειρίστηκαν συγκεκριμένες υποθέσεις της εταιρείας μέλη της διοίκησης, όπως εμφανίζονται σε στοιχεία από τον έλεγχο της PwC για την οικονομική χρήση 2018, προκαλούν ερωτήματα. Ελέγχεται το κατά πόσον υπήρξε συνεργασία, που δεν ήταν προς το συμφέρον της εταιρείας, με τον κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και στη συνέχεια μη εκτελεστικό μέλος μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του 2019.

Απαντήσεις αναμένεται να δοθούν στην συνέλευση, εάν πραγματοποιηθεί και δεν αναβληθεί για τις 4 Μαρτίου, οπότε έχει οριστεί επαναληπτική γενική συνέλευση.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται επίσης ενημέρωση για την υπόθεση των μετοχών Dufry A.G. (Release of Dufry Shares), που δεσμεύθηκαν από την Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Μαύρου Χρήματος.

Επίσης, έχει μπει στην ατζέντα κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θέμα για αναλυτική ενημέρωση των μετόχων σε σχέση με την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας από τις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2017 έως σήμερα, τις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της εταιρείας κατά παντός υπευθύνου, καθώς και τις ενέργειες για την εξυγίανσή της.