Folli Follie: Επένδυση 5 εκατ. ευρώ στην Ρουμανία

Folli Follie: Επένδυση 5 εκατ. ευρώ στην Ρουμανία

Προχωρεί στην ανακαίνιση και αξιοποίηση ακινήτου 5.000 τ.μ. στο Βουκουρέστι.

Μπορεί η Ρουμανία να μην αποτελεί για τον όμιλο Folli Follie κάποια από τις αγορές προτεραιότητας, όμως η εταιρεία διαθέτει στην γειτονική χώρα ένα ισχυρό εμπορικό πορτοφόλιο και έντονη παρουσία με δεκάδες καταστήματα και εκατοντάδες σημεία πώλησης, κυρίως μέσω της συνεργασίας της με την Nike.

Η παρουσία αυτή αναμένεται να γίνει ακόμη πιο έντονη, καθώς μέσω της τοπικής θυγατρικής Elmec Romania, o όμιλος προχωρά σε μία επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ που αφορά στην αποκατάσταση και αξιοποίηση ενός ιστορικού κτηρίου που διέθετε για χρόνια στο χαρτοφυλάκιο της η Elmec. Πρόκειται για το ακίνητο στην συμβολή Ion Campineanu και Nicolae Balcescu στην περιοχή που βρίσκεται το πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου συνολικής επιφάνειας 5.000 τ.μ.

Το κτίριο από εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο που ήταν για αρκετά χρόνια θα μετατραπεί σε εμπορικό κέντρο, με χώρους για γραφεία. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι τεχνικές εργασίες , οι οποίες περιλαμβάνουν σχεδόν την καταστροφή του εσωτερικού του ακινήτου, με παράλληλη προστασία των αρχιτεκτονικών στοιχείων της πρόσοψης. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Elmec Romania Κρίστιαν Μεζνόσκα στόχος είναι «αυτό το σχέδιο να αποτελέσει ορόσημο τόσο για την εταιρεία όσο και για το ίδιο το Βουκουρέστι».

Η Elmec Romania, η οποία το 2012 είδε τις πωλήσεις της να διαμορφώνονται στο επίπεδο των 25 εκατ. ευρώ και τις ζημίες της να μειώνονται κατά 40%, διαθέτει έντονη παρουσία σχεδόν σε όλη την χώρα. Συγκεκριμένα στην αγορά της Ρουμανίας πέρα από την αποκλειστική συνεργασία που διαθέτει με την Nike με ένα δίκτυο 22 καταστημάτων, ο Όμιλος Folli Follie επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του δικτύου λιανικής fashion brands διαθέτοντας ήδη δύο μικρά πολυκαταστήματα, που περιγράφονται ως multi-brand galleries και 19 άλλα καταστήματα ή πολυκαταστήματα με συλλογές από: Calvin Klein Jeans, Trussardi, Polo Ralph Lauren Jeans, Miss Sixty, Energie, Hugo Boss orange, Pepe Jeans, Killah, Replay, Gstar, Diesel, Custo, Napapijri, Patrizia Pepe, True religion, Traffic people, Havaianas, 55DSL, Camper και Marlboro Classics.

H Folli Follie επενδύει και στην Κίνα

Το 2009, μετά από την ένταξη της Elmec στον όμιλο Folli Follie, ξεκίνησαν να διατίθενται στην γειτονική χώρα και τα προϊόντα της τελευταίας, ενώ και η συνεργασία με την Converse είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία δύο αποκλειστικών καταστημάτων.