Folli Follie Group: Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 20,9% στο εννεάμηνο

Folli Follie Group: Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 20,9% στο εννεάμηνο

Η βελτιωμένη λειτουργική δραστηριότητα σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς του ομίλου οδήγησε σε αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας, φτάνοντας τα 154,6 εκατ. ευρώ.

Ισχυρή λειτουργική δραστηριότητα σε όλες τις αγορές που ο όμιλος δραστηριοποιείται εξακολουθούν να παρουσιάζουν όλοι οι επιχειρηματικοί τομείς του ομίλου Folli Follie Group.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το εννεάμηνο του 2015 ανήλθε στο ποσό των 875,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με 724,0 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2014, αυξημένες κατά 20,9%.

Η βελτιωμένη λειτουργική δραστηριότητα σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς του ομίλου οδήγησε σε αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας που στο εννεάμηνο του 2015 ανήλθε στα 154,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με 146,6 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2014, μια αύξηση της τάξης του 5,5%. Το ενοποιημένο EBITDA ανήλθε στα 175,1 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 8,5%. Τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 104,2 εκατ. ευρώ.

Οικονομικά στοιχεία εννεαμήνου 2015

Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 875,5 εκατ. ευρώ

Τα μικτά κέρδη ανήλθαν στα 399,6 εκατ. ευρώ

Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 154,6 εκατ. ευρώ

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 104,2 εκατ. ευρώ

Τέλος, το EBITDA ανήλθε στα 175,1 εκατ. ευρώ

Πωλήσεις ανά τομέα δραστηριότητας

Όλοι οι επιχειρηματικοί τομείς του ομίλου παρουσίασαν ισχυρή λειτουργική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα:

Ο κύκλος εργασιών του τομέα κόσμημα, ρολόι, αξεσουάρ, αυξήθηκε κατά 22,6% και ανήλθε στα 628 εκατ. ευρώ. To EBITDA του τομέα ανήλθε στα 156,2 εκατ. ευρώ, συγκρινόμενο με 132,9 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2014, μια αύξηση της τάξης του 10,3%.

Ο κύκλος εργασιών του τομέα των πολυκαταστημάτων αυξήθηκε κατά 13,3% και ανήλθε στα 120,6 εκατ. ευρώ. Το EBITDA του τομέα ανήλθε στα 9,8 εκατ. ευρώ σε σχέση με 7,8 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Ο κύκλος εργασιών του τομέα χονδρικής/λιανικής ένδυσης και υπόδησης αυξήθηκε κατά 20,6% και ανήλθε στα 126,8 εκατ. ευρώ. Το EBITDA του τομέα ανήλθε στα 9,1 εκατ. ευρώ, συγκρινόμενο με 12,1 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου FF Group, σημείωσε: “Καθώς οδεύουμε προς το τέλος του 2015, όλα δείχνουν ότι ο όμιλος FFG θα επιτύχει τους οικονομικούς στόχους του έτους. Όλα τα βασικά οικονομικά μεγέθη των δραστηριοτήτων μας ενισχύονται. Ωστόσο, οι αγορές που δραστηριοποιούμαστε εξακολουθούν να παρουσιάζουν προκλήσεις και το περιβάλλον παραμένει ευμετάβλητο. Κατά τη διάρκεια του γ’ τρίμηνου, αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά την οξύτατη κρίση που ξέσπασε στην ελληνική αγορά και, λόγω της ρευστότητας που διαθέτουμε, τα capital controls δεν επηρέασαν καθόλου την επιχειρηματική μας δραστηριότητα. Ταυτόχρονα, ο όμιλος έχει λάβει τη στρατηγική απόφαση να επενδύσει (ι) στην ψηφιακή τεχνολογία, προκειμένου να ανταποκριθεί στο νέο περιβάλλον που αναδύεται στο παγκόσμιο λιανεμπόριο, καθώς και (ιι) στην ανάπτυξη νέων αγορών, ενώ, παράλληλα, διαρκώς προσαρμόζει το επιχειρηματικό του μοντέλο, για να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις νέες συνθήκες της παγκόσμιας αγοράς. Παρόλο που παραμένει δύσκολη η πρόβλεψη για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξη του εξωτερικού περιβάλλοντος, παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας που είναι να συνεχίσουμε να οδηγούμε τον όμιλο με ασφάλεια, προσαρμόζοντας έγκαιρα τις δραστηριότητές μας όπου αυτό απαιτείται, με σκοπό την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων επιχειρηματικών μας στόχων».