Folli Follie Group: Καθοριστική για το μέλλον της εταιρείας Γενική Συνέλευση στις 10 Σεπτεμβρίου

Folli Follie Group: Καθοριστική για το μέλλον της εταιρείας Γενική Συνέλευση στις 10 Σεπτεμβρίου

Δύο ημέρες πριν την κρίσιμη απόφαση του δικαστηρίου, οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν τις οικονομικές καταστάσεις του 2017.

Κρίσιμο για το μέλλον της Folli Follie πρόκειται να είναι το μεσημέρι της 10ης Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας, στην οποία οι μέτοχοι θα κληθούν, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της FF Group, να εγκρίνουν τις οικονομικές καταστάσεις του 2017.

Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο πως θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί επιτυχώς, καθώς θα πρέπει να υπάρχει νέος ισολογισμός για την εταιρεία προκειμένου να έχει ουσιαστικό αντικείμενο.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένεται το τελικό πόρισμα της έρευνας που διενεργούν αυτήν την περίοδο οι Alvarez & Marsal και η Ernst & Young, το οποίο αναμένεται να ρίξει φως στο πραγματικό ύψος των ταμειακών διαθεσίμων της εταιρείας, που θα δείξει σε ποιο βαθμό μπορεί να καλύψει η Folli Follie την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων.

Ο έλεγχος έχει επικεντρωθεί σε δύο τομείς. Έχουν διερευνηθεί οι νομικές διαδικασίες για τις εκροές του ταμείου της εταιρείας, δηλαδή αν υπάρχουν ή όχι τα 245 εκατ. ευρώ που εμφανίζεται να διαθέτει η θυγατρική στην Ασία. Το δεύτερο σημείο του ελέγχου αφορά στην τύχη του ταμείου, δηλαδή αν τα χρήματα υπεξαιρέθηκαν ή πρόκειται για λογιστικό χρήμα, δηλαδή κεφάλαια που αποτυπώθηκαν μόνο λογιστικά χωρίς να υφίστανται.

Η τύχη της εταιρείας αναμένεται να κριθεί από το ελληνικό δικαστήριο, που θα αποφασίσει στις 12 Σεπτεμβρίου αν η εταιρεία έχει τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί σε διαδικασία εξυγίανσης του Πτωχευτικού Κώδικα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FF Group:

Τακτική Γενική Συνέλευση, θα πραγματοποιήσει η FF Group την 10η Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00 μμ, στα γραφεία της Εταιρείας στον Άγιο Στέφανο Αττικής, 23ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσεως 1.1.2017 – 31.12.2017, όπως αυτές θα αναμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση του ήδη διενεργούμενου έκτακτου ελέγχου επ’ αυτών, κατόπιν της ανάκλησης της έκθεσης ελέγχου του Ορκωτού Λογιστή – Ελεγκτή.

2. Λήψη απόφασης για την διάθεση των αποτελεσμάτων της χρήσεως 1.1.2017 – 31.12.2017 και τη μη διανομή μερίσματος στους μετόχους.

3. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Λογιστή – Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2017.

4. Εκλογή του τακτικού και του αναπληρωματικού Ορκωτού Λογιστή – Ελεγκτή για τη χρήση 2018 και καθορισμός της αμοιβής τους για τη χρήση αυτή.

5. Έγκριση των πάσης φύσεως αμοιβών και αποζημιώσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που καταβλήθηκαν στη χρήση 2017 και προέγκριση των πάσης φύσεως αμοιβών και αποζημιώσεων για τη χρήση 2018.

6. Ανακοίνωση εκλογής μελών από το Διοικητικό Συμβούλιο σε αντικατάσταση παραιτηθέντων και επικύρωση από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων των εκλεγέντων προσώπων – Ορισμός ανεξάρτητων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

7. Εκλογή μελών Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 44 του Ν 4449/2017. 8. Διάφορες ανακοινώσεις, εγκρίσεις και αποφάσεις. Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της Εταιρείας απαρτίας για τη λήψη αποφάσεων επί των ανωτέρω θεμάτων της αρχικής ημερήσιας διάταξης κατά την ημερομηνία της 10-09-2018, καλούνται οι μέτοχοι σε Α΄ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, όπως ορίζεται από το νόμο.

Δείτε ακόμη: Τελειώνει ο χρόνος στην κλεψύδρα για τη Folli Follie: Απειλή για ντόμινο χρεοκοπίας