Folli Follie: Το νέο Δ.Σ. μετά τις παραιτήσεις Κουτσολιούτσου και Δοντά

Folli Follie: Το νέο Δ.Σ. μετά τις παραιτήσεις Κουτσολιούτσου και Δοντά
Το λογότυπο της εταιρείας Folli Follie, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018. Τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρίας Folli Follie και πέντε μελών του ΔΣ μέχρι του ποσού των 160 χιλιάδων ευρώ διέταξε με προσωρινή εντολή της η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ειρήνη Κατινιώτη. Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αίτηση 3 επενδυτών και μιας ξένης εταιρίας που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο.Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης και αφορά περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ. Εκτιμάται δε ότι είναι σημαντική, ανεξαρτήτως του ειδικού ποσού γιατί ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο και σε άλλους επενδυτές να επιχειρήσουν να κατοχυρώσουν το νομικό δικαίωμα αποζημίωσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υπενθυμίζεται ότι παρά την κρίση που ξέσπασε στην εταιρεία από πέρυσι το Μάιο, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος παρέμενε στη διοίκηση ως μη εκτελεστικό μέλος.

Την εκλογή του Δημητρίου Ε. Βαλαχή και του Γεωργίου Ι. Ιωαννίδη, ως νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ανακοίνωσε η Folli Follie, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών Γεωργίου Δ. Κουτσολιούτσου και Περικλή Ν. Δοντά, αντίστοιχα.

Εν όψει των αλλαγών αυτών το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συγκροτήθηκε εκ νέου σε σώμα ως εξής:

  1. ΑΒΡΑΑΜ Κ. ΓΟΥΝΑΡΗΣ – Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
  2. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΣΑΜΙΟΣ – Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
  3. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ – Αντιπρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
  4. KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
  5. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ο. ΦΑΛΔΑΜΗΣ – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
  6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
  7. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ – Μη Εκτελεστικό Μέλος
  8. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ε. ΒΑΛΑΧΗΣ – Μη Εκτελεστικό Μέλος
  9. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
  10. ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΚΟΥΤΟΥΠΗΣ – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
  11. ΖHANG G. HAOLEI – Μη Εκτελεστικό Μέλος

Η εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της τροπολογίας που πέρασε από τη Βουλή πρόσφατα και εξουσιοδοτεί την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να προβαίνει σε ριζικές παρεμβάσεις στις διοικήσεις των εισηγμένων στην περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις για υπονόμευση της ομαλής λειτουργίας τους από παραμονή συγκεκριμένων προσώπων στη διοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι παρά την κρίση που ξέσπασε στην εταιρεία από πέρυσι το Μάιο, σε συνέχεις της έκθεσης της QCΜ για πλασματικά στοιχεία στους ισολογισμούς της και το μπαράζ αρνητικών εξελίξεων στον όμιλο κατά το διάστημα που ακολούθησε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος παρέμενε στη διοίκηση  ως μη εκτελεστικό μέλος.