Φον ντερ Λάιεν: Οι επευφημίες της τρομοκρατίας δεν έχουν «καμιά θέση στην Ευρώπη»

Φον ντερ Λάιεν: Οι επευφημίες της τρομοκρατίας δεν έχουν «καμιά θέση στην Ευρώπη»
epaselect epa09780239 European Commission President Ursula von der Leyen looks on during a special EU commission meeting following Russia's aggression against Ukraine, in Brussels, Belgium, 24 February 2022. European Union leaders are set to meet in Brussels later in the day for an emergency summit on the Ukraine crisis. EPA/STEPHANIE LECOCQ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η πρόεδρος της Κομισιόν καταδίκασε αντισημιτκές ενέργειες και διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταδικάζει με δηλώσεις της που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σήμερα αντισημιτικές ενέργειες και διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ στην Ευρώπη.

Σχολιάζοντας κινητοποιήσεις και αναρτήσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, η γερμανίδα συντηρητική πολιτικός δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι «οι επευφημίες της τρομοκρατίας, του αντισημιτισμού και η βία κατά μειονοτήτων είναι αχρειότητες που δεν έχουν καμιά θέση στην Ευρώπη».

Η επικεφαλής της Κομισιόν ανέφερε πως «οι ανοικτές δημοκρατικές κοινωνίες μας είναι η μεγάλη δύναμη της Ευρώπης». Ωστόσο, συμπλήρωσε, το ότι η ΕΕ είναι ανοικτή την καθιστά ευάλωτη. «Γι’ αυτό πρέπει να καταπολεμάμε από την αρχή κάθε μορφή μίσους εναντίον όσων σκέφτονται διαφορετικά, στο διαδίκτυο ή στους δρόμους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σαββατοκύριακο έγιναν μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε ευρωπαϊκές χώρες, εν μέσω εντεινόμενων επικρίσεων για το συνεχιζόμενο σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: