Οι φωτογραφίες που «κρύβουν» κωδικούς 512 χαρακτήρων!

Οι φωτογραφίες που «κρύβουν» κωδικούς 512 χαρακτήρων!

Η απάντηση στους χάκερ από έναν έφηβο στην Αυστραλία που αντικαθιστά τους κωδικούς με φωτογραφίες.

Ένας έφηβος από την Αυστραλία πιστεύει ότι βρήκε τη λύση στο πρόβλημα των κωδικών του κόσμου: χρησιμοποιεί φωτογραφίες αντί για κωδικούς.

Στις μέρες μας, οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν κωδικούς που είναι σχετικά εύκολο να μαντέψεις – και επιλέγουν τους ίδιους για πολυάριθμες υπηρεσίες. Είναι χαζό και ανεύθυνο, αλλά η μόνη εναλλακτική λύση είναι να θυμούνται δεκάδες σύνθετων κωδικών.

Την περασμένη εβδομάδα, όμως, ο Σαμ Κρόδερ αποκάλυψε μια άλλη εναλλακτική λύση στη συνάντηση PasswordsCon στο Λας Βέγκας. Η εφαρμογή του επιτρέπει στο χρήστη να διαλέξει μια φωτογραφία στη συσκευή του σαν κωδικό σε μια διαδικτυακή υπηρεσία, και στη συνέχεια αυτή η φωτογραφία μεταφέρεται με τη μορφή ενός φοβερά μακριού κωδικού.

Για την ακρίβεια, ο κωδικός περιλαμβάνει 512 χαρακτήρες!

Η λογική του Κρόδερ είναι η εξής: Είναι εύκολο να θυμάσαι μια συγκεκριμένη φωτογραφία και είναι απίθανο ένας ξένος να αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή σου και να γνωρίζει ποια φωτογραφία επέλεξες, ιδιαίτερα αν φυλάς εκατοντάδες απ’ αυτές στη συσκευή.

Και αν η φωτογραφία σβηστεί, τότε πολύ απλά επιλέγετε μια άλλη ως κωδικό.

Ο Κρόδερ είναι μόλις 18 χρονών και έχει ξεκινήσει τη δική του startup, uSig. Το σλόγκαν του: «Μια φωτογραφία ίσον χίλιοι κωδικοί».

Ο Περ Θόρσχαιμ, ένας νορβηγός σύμβουλος κυβερνο-ασφάλειας που οργάνωσε το συνέδριο, δήλωσε ότι η ιδέα του Κρόδερ δεν έχει αποδειχθεί ακόμη, αλλά είναι πολλά υποσχόμενη και αποτελεί μια φρέσκια προσέγγιση στο τρέχον πρόβλημα των κωδικών.

Διαβάστε ακόμη: 

Ρώσοι χάκερ «σήκωσαν» 1,2 δισ. ονόματα χρηστών