Fraport: Τα 14 ελληνικά αεροδρόμια ξεχώρισαν στο 9μηνο – Αύξηση 11,6% από τα προ πανδημίας επίπεδα

Fraport: Τα 14 ελληνικά αεροδρόμια ξεχώρισαν στο 9μηνο – Αύξηση 11,6% από τα προ πανδημίας επίπεδα
Φωτογραφία αρχείου του αεροδρόμιου της Ρόδου. Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία για την παραχώρηση των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων στην κοινοπραξία της γερμανικής Fraport με την Slentel, με την δημοσίευση της απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που συνεδρίασε στις 13 Αυγούστου, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. H σχετική απόφαση ελήφθη ύστερα από την εισήγηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ στις 3 Ιουλίου και υλοποιεί τον σχετικό διαγωνισμό που είχε ολοκληρωθεί προ μηνών, Τρίτη 18 Αυγούστου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΟΥΚΑΣ ΜΑΣΤΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κίνηση στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται ενεργά η Fraport σε όλο τον κόσμο ανέκαμψε στα προ της πανδημίας επίπεδα για πρώτη φορά.

Τα 14 ελληνικά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport ξεχώρισαν στις επιδόσεις του γερμανικού ομίλου για το 9μηνο του 2023 καταφέρνοντας να ξεπεράσουν τα προ της πανδημίας του κορονοϊού επίπεδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Fraport Group την Τρίτη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα συνολικά έσοδα του ομίλου έφτασαν τα 2,63 δισ. ευρώ έναντι 2,13 δισ. στο 9μηνο του 2022 και 2,48 δισ. ευρώ στο 9μηνο του 2019, προ της πανδημίας.

Τα κέρδη EBITDA του ομίλου έφτασαν τα 959,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 15,8% σε σχέση με ττην αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Τα συνολικά έσοδα της Fraport για το τρίτο τρίμηνο του 2023 έφτασαν τα 1,08 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 17%, εν μέσω της ισχυρής ζήτησης για αεροπορικές μετακινήσεις μέσα στο καλοκαίρι.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «τα αεροδρόμια του ομίλου Fraport παγκοσμίως συνέχισαν επίσης να παρουσιάζουν αύξηση επιβατών κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2023. Τα 14 ελληνικά αεροδρόμια πρωτοστάτησαν και πάλι, με την κίνηση του 9μηνου τους να αυξάνεται κατά 11,6% το 2023 σε σχέση με το προ της πανδημίας 2019».

«Ακόμα, για το τρίτο τρίμηνο του 2023 το αεροδρόμιο της Αττάλειας στην τουρκική Ριβιέρα ξεπέρασε επίσης τα προ κρίσης επίπεδα του τρίτου τριμήνου 2019 κατά περίπου δύο τοις εκατό. Η συνδυασμένη κίνηση στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται ενεργά η Fraport σε όλο τον κόσμο ανέκαμψε στα προ της πανδημίας επίπεδα το γ’ τρίμηνο για πρώτη φορά μετά την πανδημία» προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: