Φρένο από Μαξίμου στη συζήτηση για αλλαγή ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα

Φρένο από Μαξίμου στη συζήτηση για αλλαγή ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα
Κόσμος στην οδό Ερμού έξω από εμπορικά καταστήματα , Κυριακή 16 Μαΐου 2021. Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ για τις επόμενες δύο Κυριακές του Μαΐου σύμφωνα με σχετική απόφαση της κυβέρνησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κυβερνητικά στελέχη διέψευδαν ότι συζητείται η οριζόντια αλλαγή ωραρίου, αλλά διευκρίνιζαν ότι κάθε εμπορικός σύλλογος και κατάστημα μπορεί να προγραμματίσει το δικό του ωράριο.

Διαψεύδει μετά τις αντιδράσεις η κυβέρνηση ότι συζητά τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων που φαίνεται ως λύση τόσο στο πλαίσιο των δεσμεύσεων για εξοικονόμηση ενέργειας όσο και ως ανάχωμα στην ενεργειακή ακρίβεια.

Κυβερνητικά στελέχη ειδικότερα έλεγαν πως: “Δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση στην κυβέρνηση για ωράριο στα καταστήματα. Είναι αντισυνταγματικό και κατά των αρχών ανταγωνισμού. Ο κάθε Εμπορικός Σύλλογος και το κάθε κατάστημα μπορεί να προγραμματίσει το δικό του ωράριο.”

Το θέμα της μείωσης των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων θα συζητηθεί και στη συνάντηση που θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ και των μεγάλων πολυκαταστημάτων.

Πάντως ήδη, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει νωρίτερα μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις απογευματινές/βραδινές ώρες, λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την ενεργειακή κρίση.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση «λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την ενεργειακή κρίση και των απρόβλεπτων δυσκολιών του επερχόμενου χειμώνα, της μείωσης του τζίρου της αγοράς και της απαίτησης της Κυβέρνησης για μείωση στην κατανάλωση ρεύματος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προτείνει μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις απογευματινές/βραδινές ώρες».

Το ωράριο που προτείνει στα μέλη του να υιοθετήσουν από τις 10 Οκτωβρίου είναι συνεχές με άνοιγμα στις 10 το πρωί κάθε μέρα και κλείσιμο καταστημάτων στις 16:00 Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο.

Πηγή: News247.gr