FT: Χώρα ευκαιριών για τους επενδυτές η Ελλάδα

FT: Χώρα ευκαιριών για τους επενδυτές η Ελλάδα

Παρά την τεράστια ανεργία, τα hedge funds κοιτούν προς την Ελλάδα, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της εφημερίδας. 

Μπορεί το ποσοστό της ανεργίας να ανεβαίνει στην Ελλάδα, με τους άνεργους να φτάνουν το 1,4 εκατ., εντούτοις όπως παρατηρούν οι Financial Times η χώρα μας εξελίσσεται σε σε χώρα ευκαιριών για τους «εξερευνητές» του χρηματοοικονομικού κόσμου.

Οι πιο φιλόδοξοι και σημαντικοί παίχτες της ελληνικής αγοράς αναδεικνύονται τα hedge funds, που κάποτε κατηγορήθηκαν για την επιδείνωση ή ακόμη και τη γένεση της ελληνικής κρίσης χρέους μέσω της κερδοσκοπίας στα ελληνικά ομόλογα.

«Έχουμε παρατηρήσει μια εισροή ρευστότητας τελευταία, με πρωταγωνιστή τις επενδυτικές τράπεζες που φέρνουν τα hedge funds και τους επενδυτές των αναδυόμενων αγορών σε roadshows της Ελλάδας», λέει ο επικεφαλής ελληνικών μετοχών της Exotix.

«Όταν ιδρύσαμε το fund μας που εστιάζει σε ελληνικές μετοχές ένα χρόνο πριν όλοι γελούσαν μαζί μας», λέει ο Αχιλλέας Ρίσβας της Dromeus Capital. «Τώρα θέλουν να επενδύσουν σε εμάς».

Πρόσφατα η ίδια εφημερίδα με δημοσίευμα της έκανε αναφορά στην επιθετική επέλαση των hedge funds στις ελληνικές τράπεζες, με πρωταγωνιστή τη Paulson & Co, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ελλάδα αρχίζει να βρίσκει το δρόμο της.

Διαβάστε το δημοσίευμα εδώ