Φθηνότερα MacBook σχεδιάζει η Apple – Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά τους

Φθηνότερα MacBook σχεδιάζει η Apple – Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά τους
epa05606080 Tim Cook, CEO of Apple Inc., introduces the new updated Apple Macbook Pro line during an event at the Apple Headquarters in Cupertino, California, USA, 27 October 2016. EPA/TONY AVELAR

Μετά τις εξαιρετικά μειωμένες πωλήσεις που εμφάνισαν οι υπολογιστές Mac το προηγούμενο τρίμηνο, η εταιρεία αποφάσισε να κάνει κάποιες αλλαγές.

Η Apple σχεδιάζει ένα φθηνότερο μοντέλο MacBook με πιο λεπτά πλαίσια στην οθόνη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Το νέο λάπτοπ θα είναι παρόμοιο με το MacBook Air των δεκατριών ιντσών και θα διαθέτει ακόμα οθόνη Retina, υψηλότερης ανάλυσης που θα είναι διαθέσιμη στα ακριβότερα μοντέλα του MacBook.

Το MacBook Air, το οποίο κοστίζει 999 δολάρια, έχει για καιρό τραβήξει το ενδιαφέρον των καταναλωτών που θέλουν μεν ένα λάπτοπ Apple αλλά δεν θέλουν να ξοδέψουν μια περιουσία. Αν και η Apple πρόσθεσε ένα πιο γρήγορο επεξεργαστή στο συγκεκριμένο μοντέλο πέρυσι, δεν έχει κάνει μια σημαντική αναβάθμιση στο συγκεκριμένο μοντέλο για αρκετά χρόνια. Τα MacBook Air έχουν ακόμη ένα ασημένιο πλαίσιο στην οθόνη του υπολογιστή. Το νέο Macbook, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα διατηρήσει την οθόνη των δεκατριών ιντσών, αλλά το πλαίσιό της θα είναι στενότερο.

Η τιμή των MacBook με την οθόνη Retina θα ξεκινά στα 1.299 δολάρια.

Η Apple θα εισάγει επίσης μια αναβάθμιση που θα είναι εστιασμένη στους επαγγελματίες όσον αφορά τους μικρούς επιτραπέζιους υπολογιστές Mac mini, αναφέρει το Bloomberg, χωρίς να παρέχει περισσότερες πληροφορίες. Το mini Mac δεν έχει ανανεωθεί από το 2014. Ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, καθησύχασε τους φαν ότι ο υπολογιστής θα είναι ένα «σημαντικό μέλος» της σειράς της Apple.

Τα νέα μοντέλα Macbook θα αποκαλυφθούν αργότερα μέσα στη χρονιά, ίσως τον Οκτώβριο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Η Apple επίσης αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα iPhone, iPad Pro, και Apple Watch μέσα στον επόμενο μήνα.

Τα λάπτοπ και οι υπολογιστές Mac αντιπροσωπεύουν παραδοσιακά περίπου το ένα δέκατο των εσόδων της Apple. Όμως, στο τελευταίο τρίμηνο η εταιρεία πούλησε 3,7 εκατομμύρια Mac, κάτι που το έκανε το τρίμηνο με τις λιγότερες πωλήσεις Mac τα τελευταία οκτώ χρόνια. Η εισαγωγή ενός MacBook με χαμηλότερη τιμή θα μπορούσε να αυξήσει τις πωλήσεις.

Δείτε ακόμη: Ο περίεργος ήχος που ακούν οι χρήστες του νέου MacBook Pro δεν είναι… της φαντασίας τους