FTX: Αντιμέτωπος «με πολύ μεγάλη ποινή» ο Μπάνκμαν-Φριντ, εάν καταδικαστεί

FTX: Αντιμέτωπος «με πολύ μεγάλη ποινή» ο Μπάνκμαν-Φριντ, εάν καταδικαστεί
(FILES) In this file photo illustration taken on November 13, 2022, shows the logo of cryptocurrency FTX, reflected in an image of former chief executive Samuel Bankman-Fried, in Washington, DC - Collapsed cryptocurrency exchange FTX suffered a "complete failure of corporate controls" under founder Sam Bankman-Fried, the company's new chief executive said on November 17, 2022, calling the situation "unprecedented." The scathing condemnation came in a filing in US bankruptcy court from John J. Ray -- an executive with 40 years of experience in corporate restructurings including the infamous implosion of Enron in 2001. (Photo by Stefani Reynolds / AFP) Photo: AFP
Αντιμετωπίζει το μέγιστο νόμιμο όριο των 110 ετών φυλάκισης, αν και πιθανότατα θα του επιβληθεί πολύ μικρότερη ποινή.

Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, ιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομίσμάτων FTX που κατέρρευσε το 2022 προκαλώντας «πανικό» στη διεθνή αγορά των cryptos, μπορεί να αντιμετωπίσει «πολύ μεγάλη ποινή» εάν καταδικαστεί στη δίκη του για απάτη που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε την Πέμπτη ο δικαστής που επιβλέπει την υπόθεση.

Οι παραπάνω αναφορές του περιφερειακού δικαστή των ΗΠΑ, Λιούις Κάπλαν, έγιναν λίγο πριν απορρίψει το αίτημα του 31χρονου πρώην δισεκατομμυριούχου να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος από τη φυλακή κατά τη διάρκεια της δίκης, ώστε να βοηθήσει καλύτερα τους δικηγόρους του να οργανώσουν την υπεράσπισή του. Ο Κάπλαν υποστήριξε ότι ο Μπάνκμαν-Φριντ διέτρεχε κίνδυνο φυγής.

«Ο πελάτης σας σε περίπτωση καταδίκης θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια πολύ μεγάλη ποινή» τόνισε ο Κάπλαν προς τους συνηγόρους του Μπάνκμαν-Φριντ, σε ακρόαση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Το Reuters υπενθυμίζει πως ο Μπάνκμαν-Φριντ έχει δηλώσει αθώος για επτά κατηγορίες απάτης και συνωμοσίας που απορρέουν από την κατάρρευση της FTX τον Νοέμβριο του 2022. Αντιμετωπίζει το μέγιστο νόμιμο όριο των 110 ετών φυλάκισης, αν και η όποια ποινή θα καθοριστεί από τον Κάπλαν με βάση μια σειρά παραγόντων και πιθανότατα θα του επιβληθεί πολύ μικρότερη ποινή.

Οι δικηγόροι του Μπάνκμαν-Φριντ ζήτησαν από τον Κάπλαν την προσωρινή αποφυλάκιση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι δεν θα μπορούσαν να μιλήσουν μαζί του μετά από κάθε ημέρα της δίκης για να προετοιμαστούν για τους μάρτυρες και τις καταθέσεις της επόμενης ημέρας, κάτι που δεν θα μπορούσαν να κάνουν αν τον οδηγούσαν πίσω στο Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης στο Μπρούκλιν στο τέλος κάθε ημέρας της δίκης.

Ο Κάπλαν είπε πως κατανοεί τις ανησυχίες της υπεράσπισης και ότι θα φροντίσει ο Μπάνκμαν-Φριντ να φτάσει στο δικαστήριο στις 7 π.μ. τις περισσότερες ημέρες της δίκης για να μιλήσει με τους δικηγόρους του για αρκετές ώρες πριν από την έναρξη της κατάθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com