Future of Retail (Webinar): Ευκαιρίες και στρατηγικές στη «νέα κανονικότητα»

Future of Retail (Webinar): Ευκαιρίες και στρατηγικές στη «νέα κανονικότητα»
To νέο Webinar της ΕΣΕΕ hosted by FortuneGreece την Τετάρτη 24/02 στις 15:30.

Αντιμέτωπος με μεγάλες προκλήσεις βρίσκεται ο κλάδος του λιανεμπορίου, καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός μεταβάλλει ραγδαία τις καταναλωτικές συνήθειες, την ώρα που η πανδημία επιβάλλει την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων, με έμφαση στη διατήρηση κοινωνικής απόστασης, στους κανόνες υγιεινής, στην προστασία της υγείας υπαλλήλων και πελατών και στην αλλαγή επικοινωνίας με τον πελάτη.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να «χτίσουν» την κατάλληλη πολυκαναλική υποδομή (συνδυάζοντας φυσικό και ψηφιακό κανάλι), για να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα. Η μετάβαση στη «νέα κανονικότητα» περιλαμβάνει μείωση του φυσικού αποτυπώματος της επιχείρησης, ανάπτυξη των διαδικτυακών πωλήσεων και πολυκαναλική παρουσία με ενίσχυση της εμπειρίας των πελατών, η οποία θα έχει συνέχεια μεταξύ φυσικού και online καταστήματος.

Η στροφή στο ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί και πρέπει να συνοδευτεί από τις κατάλληλες στρατηγικές για βελτίωση της εμπειρίας του καταναλωτή και την αύξηση των πωλήσεων, με κύρια χαρακτηριστικά την καταγραφή των νέων καταναλωτικών συνηθειών με αυτοματοποιημένο τρόπο, τις εξατομικευμένες ψηφιακές υπηρεσίες και την ανταπόκριση με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις ανάγκες των πελατών.

Παράλληλα σε μια περίοδο έντονης οικονομικής πίεσης, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλει η Covid-19, είναι ζωτικής σημασίας οι επιχειρήσεις να κατανοήσουν πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα απαραίτητα χρηματοοικονομικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα για την ανάπτυξή τους και τη δημιουργία «αντισωμάτων» στην κρίση.

Την Τετάρτη 24/02 στις 15:30 στελέχη της αγοράς, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και entrepreneurs θα ανταλλάξουν απόψεις στο Webinar της EΣΕΕ με θέμα «Future of Retail Ευκαιρίες και στρατηγικές στη νέα κανονικότητα», το οποίο θα συντονίσουν δημοσιογράφοι του fortunegreece.

Δείτε τις πληροφορίες για το νέο Webinar της EΣΕΕ hosted by FortuneGreece στις 24/02 και κάντε την εγγραφή σας δωρεάν εδώ:

https://www.esee-digital.gr/#register

Ακολουθεί η ατζέντα της συζήτησης:

Session A: How to Improve Customer Experience and Sales in Retail

Η παραδοσιακή έννοια της εξυπηρέτησης του πελάτη (customer service) στο λιανικό εμπόριο αντικαθίσταται από την εμπειρία του πελάτη (customer experience), η οποία περιλαμβάνει το σύνολο της αγοραστικής διαδρομής από την αναζήτηση ενός προϊόντος ή υπηρεσίας έως και την τελική αγορά, χρήση και υποστήριξη μετά την πώληση,  με τα ψηφιακά κανάλια να παίζουν πλέον πολύ σημαντικό ρόλο.

Ποια είναι τα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις για να πετύχουν:

  • Εξατομίκευση στην εξυπηρέτηση
  • Aξιοπιστία – Ανταπόκριση στις προσδοκίες των πελατών
  • Επίλυση προβλημάτων
  • Βελτίωση του brand awareness
  • Eνίσχυση των πωλήσεων με έμφαση στο e-commerce

Τζάκο Καράσσο,  Founder, CEO Agnotis

Κωνσταντίνος Στρουμπάκης, CEO & Founder Apifon

Ρενάτα Φωτεινού, Μanager Public Marketplace

Έλενα Χαϊλαζοπούλου, Partner, Deputy CEO Convert Group

Συντονισμός: Μαρία Ακριβού, Senior Editor Fortune Greece

Session B: How to Finance and Grow Your Business

Τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα για τις επιχειρήσεις, οι ευκαιρίες για ψηφιακή ωρίμανση, ο ρόλος του χρηματοπιστωτικού τομέα και των κοινοτικών πόρων. Πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν χρηματοοικονομική ευελιξία και «αντισώματα» στην κρίση.

Δημήτρης Οικονόμου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Γενικής Διεύθυνσης Small Business Segment, Eurobank

Βασίλης Πετίνης, Managing Partner RSM Greece

Αθηνά Χατζηπέτρου, CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζα

Συντονισμός: Τάσος Ζάχος, Editor in Chief Fortune Greece

Closing Firechat:  Γιώργος Καρανίκας, Πρόεδρος ΕΣΕΕ