Παπανδρέου: «Και πάλι θα καταψήφιζα»

Παπανδρέου: «Και πάλι θα καταψήφιζα»

Σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο πρώην πρωθυπουργός υπεραμύνεται της απόφασής του να πει «όχι» στο άρθρο για τις τράπεζες.

Συνέντευξη στο Bloomberg, παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εξηγώντας τη στάση του κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο και το γεγονός ότι καταψήφισε το άρθρο για τις τράπεζες.

«Ψήφισα κατά για λόγους αρχής και θα ψήφιζα ξανά με τον ίδιο τρόπο. Ο βασικός λόγος είναι ότι μπορώ να καταλάβω ότι σε συγκεκριμένες περιστάσεις η ιδιωτικοποίηση των τραπεζών, ήταν χρήσιμη, αλλά το να βάλεις κάτι τέτοιο σε νόμο, ειδικά όταν η Ελλάδα έχει θυσιάσει τόσα πολλά για να αναλαμβάνει συνεχώς το κόστος της διάσωσης των τραπεζών», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ερωτηθείς για το αν ρίσκαρε πολλά (πτώση της κυβέρνησης, πρόωρες εκλογές), με την κίνησή του αυτή, ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε ότι δεν είναι απειλή για την κυβέρνηση.

«Δεν απειλώ την πλειοψηφία. Ήταν μια προσωπική πολιτική απόφαση και ήταν μια δήλωση για πράγματα που πρέπει να αναθεωρήσουμε όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, διότι έχουμε συστημικό πρόβλημα».

Ο Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ότι η ΕΕ δεν έχει λύσει βασικά προβλήματα, όσον αφορά τη λειτουργία  του τραπεζικού συστήματος.

«Ακόμα ζητάμε από τους πολίτες, να πληρώνουν για τη διάσωση των τραπεζών» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr