Γαλλικές εκλογές: Πώς «είδε» το Κρεμλίνο το αποτέλεσμα του α’ γύρου

Γαλλικές εκλογές: Πώς «είδε» το Κρεμλίνο το αποτέλεσμα του α’ γύρου
MOSCOW, RUSSIA - DECEMBER 14: Kremlin spokesman Dmitry Peskov moderates Russian President Vladimir Putin's annual special televised question-and-answer session and year-end news conference scheduled to take place at the Gostiny Dvor trade and exhibition centre in Moscow, Russia on December 14, 2023. Sefa Karacan / Anadolu (Photo by SEFA KARACAN / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
"Παρακολουθούμε στενά την πορεία αυτών των εκλογών και οι τάσεις που έχουν ήδη εμφανιστεί σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες", τόνισε ο Πέσκοφ.

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία επιβεβαίωσε την τάση που έχει ήδη παρατηρηθεί σε διάφορες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σχολίασε τη Δευτέρα το Κρεμλίνο.

Ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν πέτυχε χθες, Κυριακή, ιστορικά υψηλό ποσοστό, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τις συμμαχίες που θα σχηματιστούν κατά τις επόμενες ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο στις 7 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις εκλογές στη Γαλλία και ότι θεωρεί ότι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου αντανακλά μια πανευρωπαϊκή τάση.

“Παρακολουθούμε στενά την πορεία αυτών των εκλογών και οι τάσεις που έχουν ήδη εμφανιστεί σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Γαλλίας, επιβεβαιώνονται. Θα αναμένουμε τον δεύτερο γύρο παρότι οι προτιμήσεις των Γάλλων ψηφοφόρων είναι πάνω-κάτω σαφείς σε εμάς”, κατέληξε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: