Γεμάτο τεχνητή νοημοσύνη το Microsoft Summit που διοργάνωσε η Microsoft Ελλάς

Γεμάτο τεχνητή νοημοσύνη το Microsoft Summit που διοργάνωσε η Microsoft Ελλάς

Όλες οι νέες τεχνολογικές τάσεις και ο ρόλος της Ελλάδας τέθηκαν επί τάπητος στη φετινή εκδήλωση.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις με αιχμή την τεχνητή νοημοσύνη, που έχουν ολοένα μεγαλύτερο αντίκτυπο στην οικονομία και στην κοινωνία, βρέθηκαν στο επίκεντρο του τρίτου διεθνούς συνεδρίου “Microsoft Summit“, με τίτλο «Empower3: Countries, Organizations, People», που διοργάνωσε η Microsoft Ελλάς στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (Εθνική Λυρική Σκηνή) και το οποίο παρακολούθησε πλήθος ειδικών και μη.

Λίγες μέρες πριν τη σημαντική εφαρμογή του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ από τις 25 Μαΐου, μια εξέλιξη που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τις κυβερνήσεις, τις ανεξάρτητες Αρχές, τις εταιρείες και τους χρήστες-πολίτες-καταναλωτές, Έλληνες και ξένοι εκπρόσωποι από τον χώρο της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων έθεσαν επί τάπητος θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το διαδίκτυο των πραγμάτων, οι κβαντικοί υπολογιστές, τα online δεδομένα και το blockchain, που μεταμορφώνουν με ή χωρίς «θόρυβο» την καθημερινή ζωή. Διάχυτη ήταν η εντύπωση ότι η Ελλάδα -ως κράτος, επιχειρήσεις και πολίτες- πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να μην μην μείνει πίσω από τις καταιγιστικές εξελίξεις.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας Πέγκυ Αντωνάκου τόνισε ότι πρέπει να φέρουμε στην Ελλάδα την παγκόσμια συζήτηση για θέματα αιχμής της τεχνολογίας, καθώς ο κόσμος μετατρέπεται σε ένα τεράστιο υπολογιστή, που ενσωματώνεται παντού στη ζωή μας, μεταμορφώνοντας τα πάντα. Η διεθνής τεχνολογική συζήτηση σήμερα, είπε, είναι μία: για την τεχνητή νοημοσύνη.

Στόχος της Microsoft, πρόσθεσε, είναι μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση, με έμφαση στο τι πρέπει να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη και όχι μόνο στο τι μπορεί να κάνει. Όπως ανέφερε, η ταχύτητα της αλλαγής είναι πια αδιανόητη και εκθετική, με χαρκτηριστικό παράδειγμα το υπολογιστικό “νέφος”, που έχει γίνει πια τόσο απαραίτητο όσο το ηλεκτρικό ρεύμα. Εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί στο μέλλον, η Ελλάδα να αναδειχθεί σε επίκεντρο της τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη.