Γερμανία, ο μεγαλύτερος «προαγωγός» στην Ευρώπη!

Γερμανία, ο μεγαλύτερος «προαγωγός» στην Ευρώπη!

Πώς η βιομηχανία του σεξ «φουσκώνει» τα κρατικά ταμεία στη Γερμανία.

Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Σόνεμπεργκ, στο Βερολίνο, το King George αποφάσισε να αλλάξει τακτική, με πακέτα προσφορών για τους πελάτες. Υπό το σλόγκαν Geiz macht Geil (ελληνιστί «το φτηνό σε ξανάβει»), μπορεί κανείς να έχει, έναντι μόλις 49 ευρώ, όσο ποτό και σεξ μπορεί -σε ποσότητα και εναλλαγή- αντέχει. Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, στο μαγαζί οργανώνονται και «gang-bang party», κατά το κοινώς λεγόμενο όργια. Κι όλα αυτά, νομίμως!

Δεκατρία χρόνια μετά την… αναβάθμιση της εγχώριας πορνείας -με την θέσπιση ρυθμιστικών κανόνων- φαινόμενα σαν κι αυτό του King George αφθονούν στην Γερμανία. Θεωρητικά, στόχος της σχετικής νομοθεσίας ήταν να καταπολεμηθεί η ανεξέλεγκτη δράση ιερόδουλων και μαστροπών στους δρόμους και η καλύτερη προστασία των δικαιωμάτων των εκδιδόμενων (π.χ. έχει θεσμοθετηθεί ότι ο προαγωγός δεν μπορεί να παίρνει ως προμήθεια πάνω από το ήμισυ της αμοιβής).

Από που αλλού βγάζει δισ. ευρώ η Γερμανία;

Το αποτέλεσμα ήταν η άνθηση των νόμιμων οίκων ανοχής -σήμερα υπολογίζονται σε περίπου 3.500- που έχουν πια πέσει με τα… μούτρα στον ανταγωνισμό, σε έναν τομέα που αποτιμάται σε 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ, σε ετήσια βάση! Το 65-80% των εκδιδόμενων γυναικών που απασχολούν είναι αλλοδαπές, κυρίως από την Ρουμανία και την Βουλγαρία… Στην συντριπτική πλειοψηφία τους, οι γερμανικοί οίκοι ανοχής λειτουργούν με πακέτα τιμών, από ημερήσια μέχρι και εβδομαδιαία! Και πολλά συνεργάζονται μέχρι και με ταξιδιωτικά γραφεία, που οργανώνουν εκδρομές και περιηγήσεις στους γερμανικούς οίκους ανοχής, για εγχώριους αλλά και αλλοδαπούς πελάτες.

Όχι τυχαία, οι τελευταίοι προέρχονται κυρίως από χώρες, που έχουν υιοθετήσει αυστηρούς κανόνες για τον περιορισμό της πορνείας, όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Ελβετία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, την Σουηδία, τη Ρωσία, καθώς και αρκετές αραβικές χώρες. Όσοι φθάνουν αεροπορικώς -αναφέρει το Der Spiegel- παραλαμβάνονται απευθείας από το αεροδρόμιο και οδηγούνται κατευθείαν στα «μαγαζιά» με κονβόι BMW 5…

Οι χρυσές δουλειές του γερμανικού κράτους
Μαζί με τους ιδιοκτήτες των οίκων ανοχής, πάντως, «χρυσές» δουλειές κάνει και το γερμανικό κράτος, με την είσπραξη των αναλογούντων φόρων. Τόσο, ώστε οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ «Sex Made in Germany», που προβλήθηκε στην γερμανική τηλεόραση στις αρχές Ιουνίου, να καταλήξουν στο συμπέρασμα -γράφει η Die Welt- ότι η Γερμανία είναι πια ο μεγαλύτερος οίκος ανοχής σε ολόκληρη την Ευρώπη και, κατ’ επέκταση, η γερμανική κυβέρνηση είναι ο ισχυρότερος μαστροπός μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων!

Έπειτα από δύο χρόνια ερευνών, οι δύο Γερμανίδες δημοσιογράφοι-παραγωγοί, Τίαν Σόλιμαν και Σόνια Κάνεμπεκ, δεν κατάφεραν μεν να αποτιμήσουν πόσα ακριβώς είναι τα χρήματα που -μέσω της φορολόγησης των οίκων ανοχής- καταλήγουν κάθε χρόνο στα κρατικά ταμεία. Ωστόσο, στα 45 λεπτά που διαρκεί το ντοκιμαντέρ -με λήψεις κυρίως από κρυφές κάμερες και κινητά τηλέφωνα- οι μαρτυρίες ιδιοκτητών, πελατών και εκδιδόμενων σκιαγραφούν διαφορετικές εικόνες.

Ο Άρμιν Λόμπσαϊντ, για παράδειγμα, ιδιοκτήτης του Pascha στην Κολωνία -ενός από τους μεγαλύτερους οίκους ανοχής στην Ευρώπη- δεν κρύβει την δυσαρέσκειά του που αναγκάζεται κάθε χρόνο να πληρώνει φόρους, που φθάνουν σε επταψήφια νούμερα. Στα ίδια επίπεδα φθάνει εν τω μεταξύ και το μηνιαίο εισόδημα της Κλαούντια, που εκδίδεται στο King George και βγάζει κάθε ημέρα 150 ευρώ, με μέσο όρο 10 πελάτες.

Περίπου τους διπλάσιους «εξυπηρετούν», στο ίδιο μαγαζί, οι… συναδέλφισσές της από την Ανατολική Ευρώπη, που κατά τον ιδιοκτήτη είναι «οι πιο ανθεκτικές και πρόθυμες». «Χρειάζομαι τα λεφτά», εξηγεί η νεαρή Γιούλια από την Ρουμανία, τονίζοντας ότι στην Γερμανία βγάζει μέσα σε μια βραδιά όσα θα έβγαζε στην πατρίδα της μέσα σε έναν μήνα!

Μία άλλη νεαρή, συμπατριώτισσά της, είχε μια διαφορετική ιστορία να αφηγηθεί: την έφερε στην Γερμανία πριν από λίγα χρόνια ο νυν μαστροπός της κι έκτοτε την ανάγκαζε να δουλεύει με μέσο όρο 40 πελάτες την ημέρα, συχνά-πυκνά χωρίς καν φαγητό και ύπνο, μέχρι που οι αρχές έκαναν έφοδο στο «μαγαζί» και συνέλαβαν τους ιδιοκτήτες για λαθρεμπόριο λευκής σαρκός. «Εδώ», λέει, «σου φέρονται σαν σκουπίδι».

Εντελώς διαφορετική θεώρηση έχει ωστόσο ένας από τους 1.200.000 πελάτες που πληρώνουν κάθε χρόνο για σεξ στην Γερμανία. Μιλώντας κι αυτός ανωνύμως στους παραγωγούς του ντοκιμαντέρ, χαρακτηρίζει «φανταστικό» το γεγονός ότι οι οίκοι ανοχής προσφέρουν πακέτα… all inclusive. Για έτσι, εκτιμά, «δείχνουν ότι δεν θέλουν να εκμεταλλευτούν τον εκάστοτε πελάτη»!