Γερμανία: Σύγκρουση τρένων με νεκρούς και τραυματίες στη Βαυαρία

Γερμανία: Σύγκρουση τρένων με νεκρούς και τραυματίες στη Βαυαρία
Photo:

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρένα συγκρούσθηκαν μετωπικά.

 

Δύο επιβατηγά τρένα συγκρούσθηκαν στη Βαυαρία και, σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν νεκροί και πολλοί τραυματίες, μεταδίδει το BBC. Το δυστύχημα συνέβη στη λουτρόπολη Μπαν Άιμπλινγκ, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων νοτιο-ανατολικά του Μονάχου.

“Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι” σκοτώθηκαν και περί τους εκατό τραυματίσθηκαν, ανάμεσά τους 15 σοβαρά, κατά τη σύγκρουση ανάμεσα σε δύο τρένα σήμερα το πρωί στη λουτρόπολη της Βαυαρίας Μπαντ ‘Αιμπλινγκ, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοίνωσε η αστυνομία.

“Αυτή τη στιγμή , υπάρχουν τέσσερις νεκροί” και “δεκαπέντε σοαβαρά τραυματισμένοι”, δήλωσε ο Μάρτιν Βίνκλερ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ρόζενχαϊμ, μιλώντας για εκατό τραυματίες συνολικά.

Ένα από τα τρένα εκτροχιάσθηκε κατά τη σύγκρουση και πολλά βαγόνια έχουν ανατραπεί, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν τέσσερις νεκρούς στον τόπο της σύγκρουσης των τρένων στη Βαυαρία. Υπάρχουν 150 τραυματίες, ανάμεσά τους 10 σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών και σωστικά συνεργεία προσπαθούν να απεγκλωβίσουν επιβάτες από τα βαγόνια. Η πρόσβαση δημοσιογράφων στον τόπο του δυστυχήματος έχει απαγορευθεί. Οι δρόμοι εντός και γύρω από τη πόλη έχουν αποκλεισθεί. Κλειστή είναι επίσης η σιδηροδρομική γραμμή ανάμεσα στο Χολτσκίρχεν και το Ρόζενχάιμ. Το αίτιο του δυστυχήματος δεν έχει γίνει γνωστό.

«Πολλοί» άνθρωποι σκοτώθηκαν και περί τους εκατό έχουν τραυματισθεί κατά τη σύγκρουση των δύο τρένων σύμφωνα με προηγούμενο απολογισμό της αστυνομίας. «Περί τους εκατό ανθρώπους, πολλοί βαριά τραυματισμένοι και πολλοί νεκροί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μάρτιν Βένκλερ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ρόζενχάιμ.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε κάνει λόγο για «οκτώ βαριά τραυματισμένους και πολλούς ελαφρύτερα».