gi-Cluster – Cap Digital: Έγιναν τα πρώτα βήματα της κοινής στρατηγικής στην έρευνα και καινοτομία

gi-Cluster – Cap Digital: Έγιναν τα πρώτα βήματα της κοινής στρατηγικής στην έρευνα και καινοτομία

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με περισσότερους από 60 εκπροσώπους γαλλικών επιχειρήσεων.

Οι σημαντικές προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των μελών του gi-Cluster και του Cap Digital, αναλύθηκαν στο πλαίσιο της διμερούς εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 17 Δεκεμβρίου στο Παρίσι. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής του gi-Cluster είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με περισσότερους από 60 εκπροσώπους γαλλικών επιχειρήσεων και φορέων, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που υλοποιεί το Corallia για την ενίσχυση των ελληνογαλλικών σχέσεων στον τομέα της δημιουργικής οικονομίας.

Η αποστολή του gi-Cluster, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη AIT, Culturplay, Inte*Learn, Mobics, Moptil, Pegneon και Trebbble, είχε ως πρωταρχικό στόχο την πραγματοποίηση διμερών συναντήσεων με μέλη του Cap Digital, προκειμένου να προωθήσουν στους Γάλλους εταίρους προτάσεις για την υλοποίηση κοινών έργων καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης σε τομείς όπως ψηφιοποίηση μουσείων και μουσειακού περιεχομένου, ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την εκπαίδευση, σχεδίαση καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων και δημιουργία προηγμένων παιχνιδιών και λύσεων παιχνιδοποίησης (gamification). Κατά την εκδήλωση, τα μέλη του gi-Cluster είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δραστηριότητά τους, τα κύρια προϊόντα και λύσεις που έχουν αναπτύξει και διαθέτουν ήδη στη διεθνή αγορά, αλλά και να αναδείξουν τις προτάσεις τους σε επιμέρους τομείς δραστηριότητας.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ των κ.κ. Patrick Cocquet, CEO του Cap Digital, και Νίκου Βογιατζή, Chief Development & Operations Officer του Corallia και μέλους του Συντονιστικού Συμβουλίου του gi-Cluster, κατά την οποία τέθηκαν οι βάσεις συνεργασίας και κοινής στρατηγικής των δύο clusters στην έρευνα και καινοτομία για την περίοδο 2016-2020. Ο Δρ. Βογιατζής ανέφερε σχετικά: «Στόχος μας είναι την επόμενη 5ατία να υλοποιήσουμε από κοινού με το Cap Digital ένα βιώσιμο πλαίσιο κοινών δράσεων έρευνας και καινοτομίας στον τομέα των δημιουργικών βιομηχανιών, το οποίο θα προσφέρει ορατά οφέλη στα μέλη μας και θα ενισχύσει σημαντικά την εξωστρέφειά τους».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της εκδήλωσης, ο κ. Θάνος Μακρής, συνιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής της Trebbble και μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του gi-Cluster, σχολίασε «Ήταν πολύ σημαντικό το βήμα που κάναμε για τη γεφύρωση των δύο οικοσυστημάτων. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ ενδιαφέρον Ευρωπαϊκό πλαίσιο για να αναπτύξουμε συνεργασίες με τη Γαλλία και εκτιμώ ότι τέτοιες εκδηλώσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να χτιστούν οι σχέσεις μας σε γερές βάσεις».

Στην εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στα γραφεία του Cap Digital, συμμετείχαν επίσης ο Scientific Officer της DG CONNECT G2 από την Ε.Ε., ο αντιπρόσωπος από το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι, καθώς και εκπρόσωποι – εθνικά σημεία επαφής της Γαλλίας για Ευρωπαϊκά προγράμματα στον τομέα των ΤΠΕ. Η αποστολή του gi-Cluster στη Γαλλία υποστηρίχθηκε από τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα, την Ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι και εντάχθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ gi-Cluster και Cap Digital.