gi-Cluster: Στρατηγική συνεργασία με το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό cluster

gi-Cluster: Στρατηγική συνεργασία με το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό cluster

Ελληνογαλλική συνεργασία για τη Δημιουργική Βιομηχανία.

Διμερή συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας υπέγραψε το gi-Cluster (www.gi-cluster.gr) με το Cap Digital (www.capdigital.com) της Γαλλίας, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο ευρωπαϊκό cluster ψηφιακού περιεχομένου και υπηρεσιών. Η συμφωνία αποσκοπεί στην προώθηση των ελληνικών οργανισμών του τομέα Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών στην ευρωπαϊκή αγορά, στην ανάπτυξη κοινών ερευνητικών και εμπορικών συνεργασιών μεταξύ των δύο clusters, και στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα μας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Κεντρικό σημείο της συμφωνίας αποτελεί το πρόγραμμα «gi-Cluster Ambassador», το οποίο, υπό τον συντονισμό του Corallia ως φορέα-αρωγού του gi-Cluster, την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη και τη συνεργασία της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, θα επιτρέψει τη μετάβαση και παραμονή στη Γαλλία για διάστημα έξι μηνών ενός πραγματικού «πρεσβευτή» των μελών του gi-Cluster, με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο clusters. Έχοντας φυσική παρουσία στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής ψηφιακής & δημιουργικής βιομηχανίας, ο gi-Cluster Ambassador θα υποβοηθήσει την ανάπτυξη Β2Β συνεργασιών, τον εντοπισμό κατάλληλων R&D χρηματοδοτικών εργαλείων, και τη δικτύωση των ελληνικών επιχειρήσεων με τη δυναμική αγορά της Γαλλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έναρξης της συνεργασίας, έχει προγραμματιστεί το πρώτο roadshow των μελών του gi-Cluster στο Cap Digital στο Παρίσι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, με στόχο την υλοποίηση του πρώτου B2B meeting μεταξύ ελληνικών και γαλλικών εταιρειών και την επίσημη παρουσίαση του gi-Cluster Ambassador στα μέλη των δύο clusters.

Η Nadia Echchihab, Υπεύθυνη EU & International Affairs της Cap Digital, δήλωσε «Η προώθηση των σχέσεων Γαλλίας-Ελλάδας στο τομέα της Δημιουργικής Βιομηχανίας αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προοπτική για εμάς και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη συνεργασία που ξεκινάμε. Αναμένουμε με χαρά να υποδεχτούμε τον cluster ambassador και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ομάδα του gi-Cluster για την επίτευξη των κοινών μας στόχων και την ενίσχυση της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

Η Τζούλια Φωκά, gi-Cluster Manager, δήλωσε «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η προσπάθεια συνεργασίας με το παγκοσμίου εμβέλειας Cap Digital cluster μετουσιώθηκε σε πράξη. Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, έχοντας πάντα προτεραιότητα τη στήριξη των επιχειρήσεων, ακαδημαϊκών-ερευνητικών ιδρυμάτων και λοιπών φορέων καινοτομίας του ελληνικού οικοσυστήματος. Στην κατεύθυνση αυτή, όχι μόνο θα συνεχίσουμε αλλά θα εντείνουμε το σχεδιασμό και υλοποίηση σημαντικών πρωτοβουλιών εξωστρέφειας για την προσέγγιση διεθνών αγορών στον τομέα της δημιουργικής οικονομίας».