Για ποιον λόγο η Porsche αποφάσισε να επενδύσει σε μια κροατική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών supercars

Για ποιον λόγο η Porsche αποφάσισε να επενδύσει σε μια κροατική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών supercars

Η θυγατρική της  Volkswagen ποντάρει πολλά στις νέες τεχνολογίες, και αναζητεί ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο.

Η Porsche προχώρησε σε μια σημαντική επένδυση στην κροατική εταιρεία παραγωγής supercar Rimac Automobili.

Η Porsche ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη ότι αγόρασε το 10% της Rimac. Η Porsche, που ανήκει στην Volkswagen, ελπίζει επίσης να υπογράψει ένα συμβόλαιο ανάπτυξης με την κροατική εταιρεία για να συνεργαστεί με τη Rimac σε ορισμένες από τις «ιδέες και προσεγγίσεις της», δήλωσε ο Lutz Meschke, αναπληρωτής πρόεδρος της εταιρείας.

Η Rimac ιδρύθηκε από τον 30χρονο Mate Rimac, ο οποίος ξεκίνησε την επιχείρηση από το γκαράζ του. Τα οχήματα του Rimac είναι όλα ηλεκτρικά σπορ supercars.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον περασμένο Μάρτιο, ο Rimac αποκάλυψε το C Two, το δεύτερο σπορ μοντέλο του. Το όχημα είναι διθέσιο, με ιπποδύναμη 2.000 άλογα, και η ταχύτητά του φτάνει τα 410 χιλιόμετρα/ώρα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το όχημα μπορεί να διανύσει έως και 650 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση και να φορτίσει το 80% της μπαταρίας σε μόλις 30 λεπτά φόρτισης.

Η Rimac παράγει επίσης συστήματα ηλεκτροκίνησης και μπαταριών, και απασχολεί 400 άτομα.

Αν και η Porsche δεν μπήκε σε λεπτομέρειες ως προς τον λόγο που αποφάσισε να επενδύσει στη Rimac, σημείωσε ότι, όπως και οι περισσότερες άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, δουλεύει πάνω σε «προσπάθειες ηλεκτροκίνησης».

Στην ανακοίνωσή της, η Porsche επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα τη βοηθήσει να κατασκευάσει η ίδια τα συστήματα ηλεκτρικών οχημάτων. Το πώς ακριβώς, όμως, παραμένει άγνωστο.

Εκτός από ηλεκτρικά αυτοκίνητα και συστήματα αυτοκινήτων, η Rimac κατέχει μια θυγατρική εταιρεία με την επωνυμία Greyp Bikes. Η συγκεκριμένη εταιρεία αναπτύσσει και παράγει ηλεκτρικά ποδήλατα.