Για πρώτη φορά από τα μέσα Μαΐου του 2021 στα 50.000 δολάρια το Βitcoin

Για πρώτη φορά από τα μέσα Μαΐου του 2021 στα 50.000 δολάρια το Βitcoin
pexels

Για πρώτη φορά από τα μέσα Μαΐου το δημοφιλέστερο και πρώτο τη τάξει, βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα, το BItcoin, «έπιασε» τα 50.000 δολάρια ανά νόμισμα, σπάζοντας την αντίσταση των 48.000 δολαρίων.

Πιο συγκεκριμένα, το ψηφιακό νόμισμα σημειώνει ανοδική κίνηση στο ύψος του +3,5%, στα 50.093 δολάρια, συμπαρασύροντας στο πέρασμά του και άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Ada του Cardano. 

Η αναγέννηση της αγοράς των Crypto έχει σκορπίσει ξανά τον ενθουσιασμό στις τάξεις των traders, φέρνοντας ξανά στη μόδα εκτιμήσεις του τύπου ότι το Bitcoin θα αγγίξει μέσα στο 2021 τα 100.000 δολάρια.

Άλλοι θεωρούν το τρέχον ράλι καραρά κερδοσκοπικό, με ασταθές περιουσιακό στοιχείο να «ανοίγει», προς το παρόν, ένα ευρύτερο φάσμα συναλλαγών.

Η BlackRock επενδύει στην εξόρυξη Bitcoin

Στην εξόρυξη Bitcoin επενδύει ο μεγαλύτερος asset manager παγκοσμίως, η BlackRock. 

Με 9 τρισεκατομμύρια υπό διαχείριση Bitcoin, έχει τοποθετηθεί στις Marathon Digital Holdings και Riot Blockchain. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με αναφορά στη SEC με ημερομηνία 30 Ιουνίου, η Blackrock κατέχει τώρα 6,71% στην Marathon Digital Holdings και 6,61% στην Riot Blockchain.

Τα νέα έρχονται εν μέσω μιας έκρηξης κερδών για τους miners Bitcoin. Οι εταιρείες που εδρεύουν εκτός Κίνας αποκομίζουν τα οφέλη από την πρόσφατη καταστολή της εξόρυξης εκεί και βλέπουν κέρδη ύψους 44 εκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα, σύμφωνα με τον συγκεντρωτικό δείκτη YCharts. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, η συνολική επένδυση της BlackRock σε Marathon και Riot ανέρχεται σε περίπου 382 εκατομμύρια δολάρια.  

Ο οργανισμός κατέχει επίσης μερίδιο 14,56% στη MicroStrategy, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές Bitcoin. 

Αν μη τι άλλο, έχουν αλλάξει πολλά από τότε που ο CEO της BlackRock όταν αποκάλεσε το BTC «δείκτη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».