Για πρώτη φορά σε ύφεση το Χονγκ Κονγκ από την οικονομική κρίση του 2008

Για πρώτη φορά σε ύφεση το Χονγκ Κονγκ από την οικονομική κρίση του 2008
epa07777038 Hong Kong teachers take part in a march from Chater Garden to Government House in Hong Kong, China, 17 August 2019. The city braced itself for another weekend of protests demanding the full withdrawal of a now-suspended extradition bill as well as the appointment of a judge-led independent inquiry into police use of force on protesters since June. EPA/VIVEK PRAKASH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υποχώρησε σε αρνητικά επίπεδα η ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα των σφοδρών αναταραχών που συγκλονίζουν την επαρχία και του εμπορικού πολέμου. Ποιοί τομείς επηρεάστηκαν τα μάλα από τις κινητοποιήσεις.

Το Χονγκ Κονγκ υποχώρησε σε ύφεση το τρίτο τρίμηνο, για πρώτη φορά μετά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα, λόγω των ολοένα και πιο βίαιων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και του παρατεταμένου εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.

Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 3,2% την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου από ένα τρίμηνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ. Η οικονομία κατέγραψε συρρίκνωση για δεύτερο συνεχές τρίμηνο, εξέλιξη που ορίζεται από τεχνικής άποψης ως ύφεση.

Σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 2,9%. Οι επιδόσεις ήταν οι ασθενέστερες για το ασιατικό χρηματοοικονομικό κέντρο από την περίοδο 2008/2009.

Καθώς δεν διαφαίνεται άμεσα τερματισμός των διαδηλώσεων, η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ προειδοποίησε την Τρίτη ότι μπορεί να συρρικνωθεί η ετήσια ανάπτυξη. Βουτιά έχουν καταγράψει οι λιανικές πωλήσεις και ο τουρισμός.