Για τέταρτη φορά το εθνικό περίπτερο της Ελλάδας στο Mobile World Congress

Για τέταρτη φορά το εθνικό περίπτερο της Ελλάδας στο Mobile World Congress
epa04101350 A general view of the Gran Via exhibition site during the Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, north-eastern Spain, 26 February 2014. MWC 2014 runs from 24 to 27 February 2014. EPA/ALBERTO ESTEVEZ

Η φετινή ελληνική αποστολή εστιάζεται στο οικοσύστημα της καινοτομίας και τεχνολογίας της χώρας.

Ανακοινώθηκε από το Σύνδεσμο Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) η συμμετοχή της χώρας μας, για τέταρτη φορά, με εθνικό περίπτερο, στο Mobile World Congress 2016 και στην παράλληλη εκδήλωση 4YFN (Four Years From Now) για Startups, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη στις 22-25 Φεβρουαρίου 2016. Συνδιοργανωτές και υποστηρικτές είναι η γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και το Enterprise Greece. Η συμμετοχή στο 4YFN γίνεται με τη συνεργασία της Hellenic Start Ups Association.

Με αυτή τη συμμετοχή, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, δίνεται ξανά η δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες εταιρείες, αλλά και σε Startups να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, στο σημαντικότερο παγκόσμιο γεγονός στο χώρο όχι μόνο των κινητών επικοινωνιών, αλλά και στον ευρύτερο τομέα της ψηφιακής αγοράς και των σχετικών τεχνολογιών.

Η φετινή ελληνική αποστολή στο Mobile World Congress εστιάζεται στο οικοσύστημα της καινοτομίας και τεχνολογίας της χώρας. Εταιρείες, όπως η Viva, η Entersoft, η Singular Logic, η Crypto, η M-pass, η Upcom, η Telenavis, η Cytech, αλλά και startups με δυναμική πορεία, όπως η Avocarrot και η DoctorAnytime, θα συμμετέχουν στο φετινό σχεδιασμό για «24 ώρες με τη χρήση ελληνικής τεχνολογίας».

Ο κύριος στόχος της φετινής αποστολής είναι η εδραίωση του ονόματος της Ελλάδας στο διεθνή χώρο της υψηλής τεχνολογίας και του mobile internet, ειδικότερα. Σε δεύτερο επίπεδο, στόχος της αποστολής είναι η δημιουργία συνεργιών και η δικτύωση των επιχειρήσεων με αντίστοιχες επιχειρήσεις του εξωτερικού. Η περσινή αποστολή με πάνω από 100 άτομα, 30 επιχειρήσεις, 6 Start Ups, είχε σημαντικά αποτελέσματα. Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 200 κανονισμένες συναντήσεις και επαφές με 20 εθνικές αποστολές.

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΚΕΕ Γιάννης Γιανναράκης, δήλωσε σχετικά: «Τέτοιου τύπου αποστολές και συμμετοχές σε διεθνή γεγονότα είναι καταλύτης για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη των εταιρειών μας. Ειδικά φέτος ενδυναμώσαμε τη δυνατότητα σε Start Ups να έρθουν σε άμεση επαφή με το μέλλον και τη βιωσιμότητά τους».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece Βελισσάριος Δότσης, είπε: «Το ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας είναι ένα από τα πιο σημαντικά ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα και, ταυτόχρονα, ο ακρογωνιαίος λίθος πάνω στον οποίο χτίζουμε το νέο μας παραγωγικό πρότυπο. Ο οργανισμός Enterprise Greece στηρίζει συστηματικά δράσεις εξωστρέφειας ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων στην προσπάθειά τους να αντλήσουν κεφάλαια από το εξωτερικό, αλλά και να ενισχύσουν την παρουσία τους στις διεθνείς αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργαζόμαστε με το ΣΕΚΕΕ για τρίτη διαδοχική χρονιά στο ΜWC 2016 και, ταυτόχρονα, σχεδιάζουμε και άλλες δράσεις που θα ενδυναμώσουν τα ελληνικά Start Ups».

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΚΕΕ και συντονιστής της ελληνικής αποστολής στην MWC 2016 Βαγγέλης Αντωνιάδης, επεσήμανε: «Η ελληνική αποστολή απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, αλλά, κυρίως, στις μικρότερες και δυναμικές. Ο λόγος είναι ότι η συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις απαιτεί σημαντικούς πόρους τους οποίους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνήθως δεν διαθέτουν. Φέτος, το ελληνικό περίπτερο είναι πιο εθνικό από κάθε άλλη φορά, επιτρέποντας σε όλες τις επιχειρήσεις, από πολύ μικρές μέχρι μεγάλες, να επιδείξουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους είτε έχοντας φυσική παρουσία είτε μέσω ηλεκτρονικής προβολής».