Για τη «νέα εποχή της Eurobank» μίλησε ο Χρήστος Μεγάλου

Για τη «νέα εποχή της Eurobank» μίλησε ο Χρήστος Μεγάλου

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας αναφέρθηκε στην επιστροφή της στον ιδιωτικό τομέα.

Επ’ ευκαιρία της έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της Eurobank μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου μαζί με τον πρόεδρο Γιώργο Δαυίδ κήρυξαν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σηματοδοτώντας έτσι εκτός από την ιδιαίτερη σημασία της επιτυχημένης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου και τη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων από τις Κεφαλαιαγορές.

Ο κ. Μεγάλου χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ιδιαίτερα σημαντική για την τράπεζα και ανέφερε ότι η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών σηματοδοτεί την επιστροφή της Eurobank στον ιδιωτικό τομέα, επισημαίνοντας: «Είναι το καμπανάκι του Χρηματιστηρίου για την νέα εποχή της Eurobank, αλλά είναι και μια μεγάλη καμπάνα για την επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στις διεθνείς αγορές και για τις θετικές προοπτικές της οικονομίας και της χώρας μας.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΧΑΕ, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς, να γιορτάζουμε σήμερα την εισαγωγή των μετοχών από την επιτυχημένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Eurobank. Μια αύξηση που ήταν από τις μεγαλύτερες φέτος παγκοσμίως και πολύ σημαντική για την αγορά μας, μια και είναι η μεγαλύτερη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα από το 2005, για άντληση 286 εκ. ευρώ (10%).»

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank συνολικού ύψους 2,864 δις ευρώ, πραγματοποιήθηκε με την έκδοση 9.238.709.677 νέων μετοχών στην τιμή 0,31 ευρώ ανά μετοχή.

Διαβάστε ακόμη: Ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ της Eurobank