Για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική μίλησαν Τσίπρας και Γιούνκερ

Για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική μίλησαν Τσίπρας και Γιούνκερ
epa06085609 Greek Prime Minister Alexis Tsipras (R) talks with European Commission President Jean-Claude Juncker (L) during their meeting in Thessaloniki, northern Greece, 13 July 2017. Jean-Claude Juncker is visiting Thessaloniki where he will be named honourary doctor at the Aristotle University of Thessaloniki. EPA/NIKOS ARVANITIDIS

Ο πρόεδρος της Κομισιόν ενημερώθηκε για τη μεγάλη καταστροφή με τους 21 νεκρούς.

 

Για τις καταστροφικές πλημμύρες στη δυτική Αττική, καθώς και για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ανακούφιση των πληγέντων, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έγινε σε πολύ θερμό κλίμα και ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Γιούνκερ για το θέμα της εκπόνησης ενός πενταετούς σχεδίου κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συζήτησαν, επίσης, την πορεία προς την τρίτη αξιολόγηση και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βεβαιότητα για άμεση ολοκλήρωσή της καθώς και η κοινή βούληση για επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.