Γιατί ακριβαίνει η συνδρομή του Spotify στη Γαλλία; – Η υψηλότερη τιμή στην ΕΕ

Γιατί ακριβαίνει η συνδρομή του Spotify στη Γαλλία; – Η υψηλότερη τιμή στην ΕΕ
Headphones are seen in front of a logo of online music streaming service Spotify in this illustration picture taken in Strasbourg, February 18, 2014. Spotify is recruiting a U.S. financial reporting specialist, adding to speculation that the Swedish start-up is preparing for a share listing, which one banker said could value the firm at as much as $8 billion. REUTERS/Christian Hartmann (FRANCE - Tags: BUSINESS ENTERTAINMENT LOGO) - RTX1914U
Φόρος 1,2% στα έσοδα που πραγματοποιούν οι εταιρείες streaming στη Γαλλία για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της μουσικής δημιουργίας.

Το Spotify δήλωσε την Πέμπτη ότι θα αυξήσει τις τιμές για τους χρήστες της πλατφόρμας στη Γαλλία λόγω ενός νέου φόρου, ο οποίος, όπως υποστήριξε, δεν θα επιτύχει τον επιδιωκόμενο στόχο του.

Η κυβέρνηση αποφάσισε πέρυσι, αρχής γενομένης από φέτος, να επιβάλει φόρο 1,2% στα έσοδα που πραγματοποιούν οι εταιρείες streaming στη Γαλλία για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της μουσικής δημιουργίας.

«Ενώ η Spotify εργάστηκε πολύ σκληρά για να ενθαρρύνει την κυβέρνηση να αποφύγει την προσθήκη αυτού του φόρου, δυστυχώς αποφάσισε να προχωρήσει», ανέφερε ο σουηδικός όμιλος σε ανακοίνωσή του.

«Για να το θέσουμε ευθέως, όλοι οι Γάλλοι χρήστες θα δουν την αμοιβή του συνδρομητικού τους προγράμματος να αυξάνεται. Οι Γάλλοι χρήστες θα πληρώνουν πλέον τις υψηλότερες συνδρομές σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Είπε ότι θα ανακοινώσει την έκταση της αύξησης των τιμών σε μεταγενέστερο στάδιο.

Στην ανακοίνωσή του, το Spotify δήλωσε ότι ο φόρος ήταν λανθασμένος και δεν θα βοηθούσε τη δημιουργία μουσικής.

«Απλώς θα έρθει εις βάρος των ακροατών και θα δημιουργήσει έναν επιπλέον μεσάζοντα: το CNM» αναφερόμενη στο Εθνικό Κέντρο Μουσικής της Γαλλίας.

Ο φόρος, από τον οποίο η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα εισπράξει περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ φέτος, θα συμβάλει στη στήριξη του CNM προς τη μουσική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας προς τους αναδυόμενους καλλιτέχνες και τους Γάλλους καλλιτέχνες που προσπαθούν να ξεχωρίσουν στο εξωτερικό, δήλωσε η κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: re