Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το Samsung Galaxy Note 7 εν ώρα πτήσης

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το Samsung Galaxy Note 7 εν ώρα πτήσης
A Samsung Electronics' Galaxy Note 7 new smartphone is displayed at its store in Seoul, South Korea, September 2, 2016. REUTERS/Kim Hong-Ji/File Photo

Mεγάλες αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη στείλει προειδοποιήσεις, συνιστώντας στους πελάτες τους να μην φορτίζουν ή χρησιμοποιούν το τηλέφωνο κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Προειδοποίηση προς τους πελάτες των αεροπορικών εταιρειών εξέδωσε πρόσφατα η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), κάνοντας έκκληση στους επιβάτες να μην χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνά Samsung Galaxy Note 7 κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Η FAA εξέδωσε επίσης προειδοποίηση οι επιβάτες να μην πακετάρουν στις αποσκευές τους τις συγκεκριμένες συσκευές.

Η Samsung προχώρησε την περασμένη εβδομάδα στην ανάκληση των συγκεκριμένων συσκευών μετά από θέμα που είχε προκύψει με την μπαταρία του κινητού, αφού υπήρξαν δεκάδες αναφορές ότι είχε προκληθεί «έκρηξη» κατά τη διάρκεια της φόρτισης ή χρήσης του smartphone.

Οι εταιρείες Qantas και Virgin Australia εξέδωσαν επίσης παρόμοιες προειδοποιήσεις, συνιστώντας στους πελάτες τους να μην φορτίζουν ή χρησιμοποιούν το τηλέφωνο κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Την περασμένη εβδομάδα η Samsung είχε εκδώσει ειδική ανακοίνωση αποκαλύπτοντας ότι προβλήματα με την μπαταρία ευθύνονται για το γεγονός ότι σε ορισμένες συσκευές προκλήθηκε φωτιά, ωστόσο ήταν δύσκολο να εκτιμηθεί ποιες από τις 2,5 εκατομμύρια συσκευές που έχουν διατεθεί παγκοσμίως αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

«Υπό την αποκάλυψη των πρόσφατων γεγονότων και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από τη Samsung σχετικά με τις συσκευές Galaxy Note 7, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας συνιστά στους επιβάτες να μην ενεργοποιούν ή να φορτίζουν τα συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της πτήσης και επιπλέον να μην τα αποθηκεύουν στις αποσκευές τους», αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η FAA.
To Galaxy Note 7 κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα και -εκτός από το συγκεκριμένο θέμα που έχει προκύψει με την μπαταρία- θεωρείται ένα από τα πιο αξιόλογα κινητά τηλέφωνα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.