Γιατί η Άνγκελα Μέρκελ ακύρωσε την επίσκεψή της στο Νταβός

Γιατί η Άνγκελα Μέρκελ ακύρωσε την επίσκεψή της στο Νταβός
COLOGNE, GERMANY - DECEMBER 09: German Chancellor and Chairwoman of the German Christian Democrats (CDU) Angela Merkel arrives to open the annual CDU party congress on December 9, 2014 in Cologne, Germany. The CDU is the senior partner in Germany's ruling government coalition. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα απουσιάσει φέτος για πρώτη φορά από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Η Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψή της στο Νταβός στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, καθώς η μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί δέχεται πυρ ομαδόν, μετά τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ξεχώρισε μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών και αναδείχθηκε πρόσωπο της χρονιάς για το 2015 χάρη στη φιλόξενη στάση της προς τους πρόσφυγες , την ώρα που η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ότι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες εισήλθαν στη χώρα το περασμένο έτος.

Ωστόσο, ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας παραιτήθηκε την Παρασκευή λόγω ισχυρισμών ότι το τμήμα του δεν χειρίστηκε σωστά την υπόθεση των επιθέσεων και τώρα η Άνγκελα Μέρκελ έχει γίνει στόχος επικρίσεων. Το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας, μάλιστα, ζήτησε την Παρασκευή την παραίτησή της.

Οι σεξουαλικές επιθέσεις φαίνεται πως οδηγούν την Άνγκελα Μέρκελ να σκληρύνει τη στάση της προς τους μετανάστες. Πριν από τις διαδηλώσεις στην Κολωνία το Σάββατο, δεσμεύτηκε να απελάσει όσους μετανάστες βαρύνονται με ποινικές κατηγορίες, καθώς και να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών στη Γερμανία μακροπρόθεσμα.