Γιατί η Citigroup μυεί τους κληρονόμους στον κόσμο της αγοράς έργων τέχνης;

Γιατί η Citigroup μυεί τους κληρονόμους στον κόσμο της αγοράς έργων τέχνης;
British model Kate Moss, left, stands next to the artwork "Kate Moss" created by French street artist Mr. Brainwash, which is displayed for auction at the fundraising gala organized by amfAR (The Foundation for AIDS Research) in Hong Kong Saturday, March 14, 2015. (AP Photo/Kin Cheung)

Η τράπεζα θέλει να κρατά τους νέους πελάτες ευχαριστημένους και βρήκε τον τρόπο.

Η Citigroup έχει επιστρατεύσει όλη τη δημιουργικότητα της με στόχο να δελεάσει τους πλούσιους κληρονόμους να κρατήσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Πώς; Μαθαίνοντας τους όλα τα «μυστικά» της «αγοράς της τέχνης», σύμφωνα με το Bloomberg.

Η επόμενη γενιά των δισεκατομμυριούχων και εκατομμυριούχων χωρίζονται σε ομάδες και μαθαίνουν πώς να αγοράσουν κομμάτια έργα τέχνης και άλλα είδη πολυτελείας, προκειμένου να κάνουν υγιείς επενδύσεις ώστε να αυξήσουν τον πλούτο τους.

«Δεν έχει κανείς το αναφαίρετο δικαίωμα στον πλούτο της επόμενης γενιάς. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τη σχέση με την οικογένεια», εξηγεί ο υπεύθυνος των προγραμμάτων αυτών Money Kanagasabapathy.

Ο λόγος για τον οποίο είναι επιτακτική ανάγκη να κρατήσει η τράπεζα τους νεαρούς πελάτες ευχαριστημένους είναι στις μισές περιπτώσεις που η περιουσία μεταφέρεται στην επόμενη γενιά, οι κληρονόμοι αφήνουν την τράπεζα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η αγορά της τέχνης προσφέρει μια ευκαιρία για την Citigroup να κρατήσει τους πελάτες της ευχαριστημένοι και να τους δώσει ένα πολύτιμο προτέρημα για το μέλλον. Οι πωλήσεις έργων τέχνης έκαναν ρεκόρ σε παγκόσμιο επίπεδο το 2014 αφού οι συλλέκτες δαπάνησαν τα περισσότερα χρήματα ιστορικά να αγοράσουν ακριβά κομμάτια ως επενδύσεις αλλά και για τις συλλογές τους.