Γιατί η Miele επενδύει στο direct to consumer κανάλι

Γιατί η Miele επενδύει στο direct to consumer κανάλι
Visitors inspect household appliances at the booth of Miele at the IFA Consumer Electronics Fair in Berlin on September 2, 2017. - The fair is open for the public from September 1 to 6, 2017. (Photo by Maurizio Gambarini / dpa / AFP) / Germany OUT Photo: AFP
Οι οικονομικοί στόχοι της Miele Hellas για την 7ετία, η ενίσχυση του brand name και το πλάνο για νέα καταστήματα μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Η απόφαση της γερμανικών συμφερόντων εταιρείες ηλεκτρικών συσκευών Miele να αποχωρήσει το 2021 από το μεγαλύτερο δίκτυο λιανικής διαρκών καταναλωτικών αγαθών και δη πώλησης ηλεκτρικών συσκευών, αυτό της Κωτσόβολος, δεν ήταν εύκολη. Όμως η επιλογή της να επενδύσει στο επιχειρηματικό μοντέλο direct to consumer τη δικαίωσε.

Πέρυσι η Miele Hellas κατάφερε να πετύχει μια από τις καλύτερες επιδόσεις της στην ιστορία της στη χώρα. Οι πωλήσεις της άγγιξαν τα 33 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας ανάπτυξη 4,5% σε σχέση με το 2021, με τον επικεφαλής της κ. Θάνο Κυριαζή να δηλώνει χθες Τετάρτη κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου Experience Center στο Μαρούσι, ότι η περασμένη χρονιά ήταν η καλύτερη για την εταιρεία την τελευταία 20ετία. Τάση που συνεχίζεται και φέτος. Τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στελέχη της εν Ελλάδι θυγατρικής του Γερμανικού ομίλου, οι πωλήσεις κατέγραψαν ανάπτυξη 21%, ενώ για το σύνολο του έτους προβλέπεται ότι ο τζίρος της εταιρείας θα εμφανίζει διψήφιο ποσοστό αύξησης σε σχέση με το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι το 2030 ο στόχος είναι οι πωλήσεις της Miele Hellas να αγγίξουν τα 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Κυριαζή. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της προσθήκης 1-2 καταστημάτων ετησίως τα επόμενα χρόνια και μέσω της προώθησης του e-shop της. Σήμερα το δίκτυο της εταιρείας περιλαμβάνει δύο Miele Experience Center σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 21 Miele mono brand καταστήματα σε 14 πόλεις και σημεία πώλησης σε εταιρείες επιλεκτικής διανομής.

Η σημασία που δίνει η μητρική στην εν Ελλάδι θυγατρική της επιβεβαιώθηκε και χθες Τετάρτη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου Miele Experience Center. Εκεί, εκτός από την ελληνική διοίκηση, βρέθηκαν οι απόγονοι των ιδρυτικών μελών, Dr. Markus Miele, Executive Director & Co-Proprietor και Dr. Reinhard Zinkann, Executive Director & Co-Proprietor. Οι οποίοι μαζί με τον Θάνο Κυριαζή, μοιράστηκαν τους στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης της εταιρείας για το 2023 που περιλαμβάνουν την ενίσχυση του brand name της Miele Hellas στις 5 αγορές που δραστηριοποιείται (Ελλάδα, Κόσοβο, Κύπρος, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία), με αύξηση των μεριδίων αγοράς σε όλες τις κατηγορίες που επιχειρεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριαζής: «Πρώτη στην ατζέντα της εταιρείας για την Ελλάδα, είναι η άνθιση μέσα από δημιουργία έως και 10 νέων καταστημάτων μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, ενώ η Miele έχει ήδη δείξει τη διάθεση για περαιτέρω επενδύσεις στην χώρα αφού πρόσφατα εγκαινίασε το ευρωπαϊκό τηλεφωνικό κέντρο με τη Sitel στην Αθήνα, που απασχολεί περίπου 200 άτομα και την Teleperformance στη Θεσσαλονίκη με 175 άτομα».

Η Miele, με έδρα το Gütersloh της Βεστφαλίας, ιδρύθηκε το 1899 και διαθέτει οκτώ εργοστάσια παραγωγής σε Γερμανία, Αυστρία, Τσεχική Δημοκρατία, Κίνα, Ρουμανία και Πολωνία, καθώς και δύο μονάδες παραγωγής που ανήκουν στην ιταλική εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας Steelco. Οι πωλήσεις της το 2021 ανήλθαν σε 4,84 δισ. ευρώ και η εταιρεία εκπροσωπείται σε 100 χώρες μέσα από τις θυγατρικές της και τους εισαγωγείς της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: