Η MarineTraffic «σαλπάρει» σε νέα λιμάνια μετά την εξαγορά της από την Kpler

Η MarineTraffic «σαλπάρει» σε νέα λιμάνια μετά την εξαγορά της από την Kpler
Ï ÄçìÞôñçò ÌÝìïò ( Co-founder & CEO, MarineTraffic) óõììåôÝ÷åé óå ðÜíåë, êáôÜ ôçí 5ç çìÝñá ôïõ 6oõ Ïéêïíïìéêïý Öüñïõì ôùí Äåëöþí, óôï ÌÝãáñï ôïõ Æáððåßïõ, ÐáñáóêåõÞ 14 ÌáÀïõ 2021. Óôï öåôéíü Öüñïõì óõììåôÝ÷ïõí 800 õøçëïß êáëåóìÝíïé ïìéëçôÝò áðü 42 ÷þñåò. Ôï öåôéíü ðñüãñáììá Ý÷åé ìåãÜëç äéÜñêåéá åðåéäÞ ðåñéëáìâÜíåé áñêåôÝò êáé óçìáíôéêÝò åíüôçôåò áöéåñùìÝíåò óôçí ÅëëçíéêÞ ÅðáíÜóôáóç ôïõ 1821. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÂÁÚÏÓ ×ÁÓÉÁËÇÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Kpler, κορυφαίος πάροχος δεδομένων εμπορευμάτων, αναλυτικών στοιχείων και πληροφοριών αγοράς, ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε τη MarineTraffic και την FleetMon.

Για νέα λιμάνια «σαλπάρει» πλέον η ελληνική MarineTraffic μια ευρέως διαδεδομένη εφαρμογή που παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τις κινήσεις των πλοίων την οποία δημιούργησε το 2007 ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Δημήτρης Λέκκας και από το 2012 στο τιμόνι της βρίσκεται ο κ. Δημήτρης Μέμος.

Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, η Kpler, κορυφαίος πάροχος δεδομένων εμπορευμάτων, αναλυτικών στοιχείων και πληροφοριών αγοράς, ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε τη MarineTraffic και την FleetMon, δύο παρόχους παγκόσμιων δεδομένων παρακολούθησης πλοίων και ναυτιλιακών αναλύσεων.

Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της εξαγοράς της FleetMon από τη MarineTraffic, με αποτέλεσμα μια συντονισμένη διπλή εξαγορά της Kpler στον χώρο της ανάλυσης στον χώρο της ναυτιλίας.

 

Όμως το ενδιαφέρον πίσω από αυτό το διπλό deal, για το οποίο δεν έχουν γίνει γνωστά ούτε το ύψος του τιμήματος ούτε αν η Kpler αποκτά τον πλήρη έλεγχο των δύο εταιρειών, είναι η πληροφορία που μοιράστηκε στο LinkedIn ο επικεφαλής της Kpler, François Cazor. Όπως έγραψε ο CEO της, η Kpler ήταν πελάτης και συνεργάτης της MarineTraffic και της FleetMon εδώ και χρόνια.

Από την ίδρυσή της το 2007, η MarineTraffic με έδρα την Αθήνα έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ναυτιλιακής βιομηχανίας πρωτοστατώντας στην καινοτομία και έχει κάνει ευρέως προσβάσιμες τις πληροφορίες και τα αναλυτικά στοιχεία παρακολούθησης πλοίων. Η FleetMon με έδρα το Ρόστοκ, που ιδρύθηκε επίσης το 2007, παρέχει δεδομένα AIS σε κορυφαίες εταιρείες της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανιών στο τέλος της αλυσίδας εφοδιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο συνδυασμός των δυνατών σημείων αυτών των εταιρειών θα επιτρέψει στην Kpler να ξεκλειδώσει περισσότερη αξία για τον ναυτιλιακό τομέα και να αυξήσει την ποιότητα των προϊόντων, των δεδομένων και των υπηρεσιών που παρέχει στους πελάτες της. Αυτό έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης ζήτησης για νέα ψηφιακά εργαλεία, καθώς και εντεινόμενων παγκόσμιων προκλήσεων σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της ναυτιλίας.

«Από τη δημιουργία της, η Kpler έχει επικεντρωθεί στην παρακολούθηση φορτίων και όχι πλοίων. Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να παντρέψουμε τα εμπορεύματα και τη ναυτιλιακή νοημοσύνη σε μια ενιαία πλατφόρμα. Αυτό θα οδηγήσει σε βελτιώσεις στα δεδομένα και τις υπηρεσίες που παρέχουμε και θα οδηγήσει σε περαιτέρω καινοτομία στον ναυτιλιακό τομέα, ενσωματώνοντας την εξαιρετική δουλειά τόσο της MarineTraffic όσο και της FleetMon», δήλωσε ο François Cazor, διευθύνων σύμβουλος της Kpler.

«Είμαι πολύ περήφανος για όσα έχει επιτύχει η MarineTraffic όλα αυτά τα χρόνια και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για όσα μπορούμε να επιτύχουμε περαιτέρω ως μέρος της Kpler, μαζί με την ομάδα FleetMon. Είμαι βέβαιος ότι η ενοποίηση των προϊόντων μας και της κουλτούρας θα μας οδηγήσει σε νέα σύνορα, προς όφελος τελικά των πελατών μας και της κοινότητάς μας. Ο όλο και πιο συνδεδεμένος ναυτιλιακός κόσμος χρειάζεται περισσότερα ψηφιακά εργαλεία και καλύτερα αναλυτικά στοιχεία και θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε ο Δημήτρης Μέμος, Διευθύνων Σύμβουλος, της MarineTraffic.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Kpler έχει πραγματοποιήσει πέντε εξαγορές τους τελευταίους 18 μήνες και εξασφάλισε επενδυτική χρηματοδότηση άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022 από την Five Arrows και Insight Partners. Μετά από αυτές τις δύο νέες εξαγορές, θα απασχολεί περισσότερους από 500 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο και θα εξυπηρετεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε όλη την ευρύτερη ναυτιλιακή και εμπορευματική βιομηχανία.

Για τη συναλλαγή η MarineTraffic έλαβε οικονομικές συμβουλές από τη Nevantio Advisors, με νομικές συμβουλές από την Lambadarios Law Firm (Ελλάδα), τον Reed Smith (Ηνωμένο Βασίλειο) και την FieldFisher (Γερμανία). Η Berenson & Company ενήργησε ως οικονομικός σύμβουλος της Kpler, η οποία έλαβε νομικές συμβουλές από την Cooley (Ηνωμένο Βασίλειο) και την Karatzas & Partners (Ελλάδα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: