Γιατί οι τουρίστες κάνουν κρουαζιέρες σε εμπορικά πλοία;

Γιατί οι τουρίστες κάνουν κρουαζιέρες σε εμπορικά πλοία;

Δεν θα βρείτε μπουφέ σε αυτά τα ταξίδια.

της Κλερ Γκρόντεν

Για περίπου 115 δολάρια ημερησίως, οι περίεργοι ταξιδιώτες μπορούν να πάνε μια βόλτα σ’ ένα φορτηγό πλοίο – μόνο όμως αν κάνουν κράτηση πολλούς μήνες πριν.

Με την επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου, η μεταφορά ενός επιβάτη μεταξύ Ευρώπης και Ασίας είναι περίπου δέκα φορές πιο προσοδοφόρα για τις εταιρείες σε σχέση με τη μεταφορά του συνηθισμένου φορτίου εμπορευματοκιβωτίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Και οι πελάτες εκμεταλλεύονται την ευκαιρία, δημιουργώντας μεγάλες λίστες αναμονής για μια ευκαιρία να ταξιδέψουν πλάι σε κοντέινερ.

Η εμπειρία του ταξιδιού με ένα φορτηγό πλοίο απέχει πολύ από την πολυτέλεια της κρουαζιέρας: κάθε φορτηγό πλοίο παίρνει μάξιμουμ δώδεκα επιβάτες επί πληρωμή, οι οποίοι γευματίζουν και περνούν τον χρόνο τους με το πλήρωμα.

Υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο και μέτριες προμήθειες αλκοόλ, ενώ οι επιβάτες καλούνται να πλύνουν τα ρούχα τους μόνοι τους.

Όμως, γι’ αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν στη θάλασσα χωρίς τα πλήθη και την πολυτέλεια μιας κρουαζιέρας, η ασκητική φύση ενός φορτηγού πλοίου σε λειτουργία μοιάζει ως μια ευπρόσδεκτη εναλλακτική λύση.