Γιατί κατρακυλά η μετοχή του Snapchat;

Γιατί κατρακυλά η μετοχή του Snapchat;

Ένας ένας οι επενδυτές πουλάνε τις μετοχές τους.

Μπορεί το Snapchat να έκανε ένα πολύ δυνατό ντεμπούτο με την είσοδο του στο Χρηματιστήριο της Wall Street, με τη μετοχή του να παρουσίασε μέχρι και +44% αύξηση αγγίζοντας τα 26 δολάρια, η περίοδος χάριτος, όμως, δεν κράτησε πολύ.

Οι μετοχές του Snap έπεσαν σχεδόν 5% τη Δευτέρα, αφού οι επενδυτές τις τοποθέτησαν στο «hold» από την ένδειξη «buy», μειώνοντας έτσι τον στόχο αγοράς.

Αρκετοί από τους επενδυτές της εταιρείας είναι ιδιαίτερα επικριτικοί για την επιβράδυνση της αύξησης του αριθμού των χρηστών με το Snap να έχει προειδοποιήσει ότι μπορεί να μη γίνει ποτέ κερδοφόρο.

Οι αναλυτές που δεν σχετίζονται με τη δημόσια εγγραφή της Snap, έδωσαν ουδέτερη ή αρνητική αξιολόγηση στην εταιρεία, καθιστώντας τη μετοχή της ως μία από τις χειρότερες στη Wall Street.

Την ίδια ημέρα, τουλάχιστον οκτώ τράπεζες που συμμετέχουν στη δημόσια εγγραφή του Snap, συμπεριλαμβανομένων των Morgan Stanley και Goldman Sachs, του έδωσαν θετικές αξιολογήσεις. Η μετοχή της αυξήθηκε 4,79 % φτάνοντας τα 23,83 δολάρια, – 37% από την αρχική εγγραφή δηλαδή, αλλά και πάλι πιο κάτω απ’ το pick που έφτασε η μετοχή.

Όπως πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους χρήστες, όπως οι Facebook και Alibaba έτσι και το IPO του Snap βασίστηκε σε μη επαγγελματίες επενδυτές.

Το TD Ameritrade ανέφερε πώς σχεδόν οι μισοί από τους ιδιώτες πελάτες οι οποίοι αγόρασαν μετοχές κατά τη διάρκεια της δημόσιας εγγραφής, έχουν ήδη πουλήσει το μερίδιο τους.

Τέλος, το Snap έγινε επίσης ιδιαίτερα αγαπητό ανάμεσα στους short sellers, με μετοχές αξίας άνω των 600 εκατ. δολαρίων να έχουν πουληθεί σε μικρά διαστήματα, σύμφωνα με το Astec Analytics.