Γιατί ο Μπάιντεν «σβήνει» φοιτητικά δάνεια ύψους 6,1 δισ. δολαρίων – Οι 300.000 ωφελούμενοι

Γιατί ο Μπάιντεν «σβήνει» φοιτητικά δάνεια ύψους 6,1 δισ. δολαρίων – Οι 300.000 ωφελούμενοι
Photo: pixabay.com
«Ενώ ο προκάτοχός μου κοίταζε από άλλη μεριά όταν τα κολέγια εξαπατούσαν φοιτητές, εγώ υποσχέθηκα ότι θα παρέχω στους δανειολήπτες την ανακούφιση που χρειάζονται και αξίζουν», τόνισε ο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διαγράφει φοιτητικά δάνεια ύψους 6,1 δισ. δολαρίων για περισσότερους από 300.000 σπουδαστές και σπουδάστριες των Ινστιτούτων Τέχνης (Art Institutes), ιδιωτικών κολεγίων που έχουν κλείσει και κατηγορούνται για απάτη, αναφέρει το Bloomberg.

Τα Ινστιτούτα Τέχνης, υπό την μητρική εταιρεία Education Management, κάποτε λειτουργούσαν με 50 καταστήματα σε όλη τη χώρα, αλλά έκλεισαν ξαφνικά τον Σεπτέμβριο του 2023. Η πρωτοβουλία του Μπάιντεν θα προσφέρει ανακούφιση σε 317.000 άτομα που εγγράφηκαν στα κολέγια από την 1η Ιανουαρίου 2004 έως τις 16 Οκτωβρίου 2017.

Το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι οι σχολές και η μητρική «έδιναν ψευδείς υποσχέσεις σε υποψήφιους φοιτητές σχετικά με ποσοστά απασχόλησης, μισθούς και υπηρεσίες σταδιοδρομίας μετά την αποφοίτησή τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ έχει εγκρίνει τη διαγραφή χρέους ύψους σχεδόν 29 δισ. δολαρίων για 1,6 εκατομμύρια δανειολήπτες των οποίων τα κολέγια έκλεισαν ξαφνικά ή έχουν διαμορφώσει δικαστικούς συμβιβασμούς. Συγκριτικά, μόνο 53.500 δανειολήπτες είχαν λάβει ελαφρύνσεις σε παρόμοιες περιπτώσεις κατά τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

«Ενώ ο προκάτοχός μου κοίταζε από άλλη μεριά όταν τα κολέγια εξαπατούσαν φοιτητές, εγώ υποσχέθηκα ότι θα παρέχω στους δανειολήπτες την ανακούφιση που χρειάζονται και αξίζουν», δήλωσε ο Μπάιντεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: