Γιατί ο Μπέρνι Σάντερς είναι το «καμάρι» των επιχειρήσεων της Silicon Valley

Γιατί ο Μπέρνι Σάντερς είναι το «καμάρι» των επιχειρήσεων της Silicon Valley
PHILADELPHIA, PENNSYLVANIA - APRIL 07: Democratic presidential candidate Sen. Bernie Sanders (D-VT) speaks during the AFL-CIO Convention at the Downtown Sheraton Philadelphia on April 7, 2016 in Philadelphia, Pennsylvania. The Pennsylvania primaries will be held on April 26. (Photo by William Thomas Cain/Getty Images)

Παρόλο που ο Σάντερς «έχασε τη μάχη» των προκριματικών εκλογών στη Νέα Υόρκη, τα τελευταία στοιχεία τον δείχνουν να παραμένει το ίδιο δημοφιλής.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Μπέρνι Σάντερς είναι ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα των εργαζομένων σε μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες της Silicon Valley, σύμφωνα με το Center for Responsive Politics.

Mέχρι στιγμής, ο Σάντερς έχει συγκεντρώσει πάνω από 250.000 δολάρια από τους υπαλλήλους της Alphabet (Google), σχεδόν 100,000 δολάρια από τους εργαζομένους της Microsoft και πάνω από 85.000 δολάρια από το εργατικό δυναμικό της Apple. Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το κέντρο, ένας από τους πέντε μεγαλύτερους χρηματοδότες του Δημοκρατικού υποψήφιου είναι και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Οι εργαζόμενοι σε διάφορες άλλες εταιρείες της Silicon Valley, όπως η Amazon (με 63,000 δολάρια) και η Intel (με 42,000 δολάρια) είναι επίσης μεταξύ των κορυφαίων δωρητών του Σάντερς.

Κανένας άλλος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ δεν έχει καταφέρει να έχει την ίδια υποστήριξη από τις εταιρείες της Silicon Valley, όπως ο Σάντερς. Μάλιστα, η Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή υποστήριξε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος είχε συγκεντρώσει κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2015 περίπου 105,000 δολάρια από τους υπαλλήλους που εργάζονται στις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες της Silicon Valley.

Αντίθετα, η Κλίντον κατάφερε να συγκεντρώσει την ίδια χρονική περίοδο 95.000 δολάρια από τις εν λόγω επιχειρήσεις.

Παρόλο που ο Σάντερς «έχασε τη μάχη» των προκριματικών εκλογών στη Νέα Υόρκη, τα τελευταία στοιχεία τον δείχνουν να παραμένει το ίδιο δημοφιλής.

Ωστόσο, η Κλίντον έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 1.930 εκλέκτορες πλησιάζοντας το όριο των 2.383 που απαιτείται για να κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, ενώ ο Σάντερς, ο οποίος έχει υποσχεθεί ότι θα παραμείνει στον «αγώνα» μέχρι τέλους, έχει 1,189 εκλέκτορες.